27 dec. 2023 | 10:11

Prime Video se schimbă la față, și nu în modul bun. Cât trebuie să plătești în plus ca să nu vezi reclame

ACTUALITATE
Prime Video se schimbă la față, și nu în modul bun. Cât trebuie să plătești în plus ca să nu vezi reclame

Amazon a început să notifice abonații Prime Video că vor trebui să plătească în plus dacă nu doresc să le fie întreruptă experiența de vizionare cu reclame.

Vezi și: Cea mai nouă alternativă la Netflix, HBO Max și Amazon Prime Video, confirmată: când se lansează în România

Reclame pe bandă rulantă

Într-un email trimis către clienți, compania a anunțat că va începe să afișeze reclame limitate în filmele și serialele sale începând cu 29 ianuarie.

Cei care doresc să-și mențină conturile fără reclame vor trebui să plătească o taxă suplimentară de 3 dolari lunar, în plus față de abonamentul lor Prime sau de abonamentul de 9 dolari pe lună pentru Prime Video.

Compania a anunțat inițial că va servi reclame cu conținutul său, iar regiunile inițiale afectate vor fi SUA, Marea Britanie, Germania și Canada, încă din luna septembrie.

Clienții din Franța, Italia, Spania, Mexic și Australia vor trebui să ia decizia de a suporta reclamele servite sau de a plăti mai mult până la sfârșitul anului viitor.

Amazon a menționat atunci că își propune să aibă semnificativ mai puține reclame decât televiziunea liniară și alte platforme de streaming TV.

În timp ce semnificativ mai puține este destul de vag, Variety a menționat la momentul respectiv că patru minute pe oră păreau a fi cea mai mică cantitate de reclame pentru o platformă de streaming.

Vezi și: Amazon Prime Video ”fură” de la Netflix și HBO: ce se întâmplă cu platforma de streaming

Cum se scuză Prime Video

Amazon a reiterat acest obiectiv în emailul trimis abonaților. A explicat, de asemenea, că introducerea reclamelor în serviciul său și taxarea suplimentară pentru o experiență fără reclame va ajuta la investiții în conținut captivant și la creșterea continuă a acestei investiții pe termen lung.

Compania le-a spus abonaților că vor începe automat să vadă reclame până la sfârșitul lunii ianuarie și au inclus un link către un site unde pot plăti pentru vizionare fără reclame.

Amazon a clarificat că nu va afișa reclame la conținutul închiriat sau achiziționat.

De asemenea, a menționat că Puerto Rico, Insulele Virgine Americane, Guam, Insulele Mariane și Samoa Americană sunt excluse deocamdată din implementare.

Vezi și: Prime Video ia în bășcălie Netflix: postarea de pe Twitter care a stârnit râsul

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele