06 iul. 2023 | 13:28

Planurile gigantului Google cu inteligența artificială, cam „horror”: totul a fost dezvăluit acum

ACTUALITATE
Planurile gigantului Google cu inteligența artificială, cam

Inteligența artificială este viitorul, iar giganții tech globali s-au lansat deja într-o cursă contra cronometru pentru a deține o cotă cât mai mare de piață din ceea ce va presupune existența noastră pe toate planurile, în anii următori.

Google, de exemplu, apasă tare pedala de accelerație și investește masiv în inteligența artificială, pentru a-și perfecționa instrumentele și a deveni cât mai competitiv pe piața tech a viitorului.

Google nu mai glumește. Când nimeni nu era atent, a făcut pasul către viitor, așa cum vedeam numai în filmele SF

Se pare că gigantul are de gând să folosească absolut tot conținutul disponibil în online pentru a-și îmbunătăți abilitățile, instrumentele, tehnicile și strategiile de abordare a inteligenței artificiale.

Nu vorbim doar despre o intenție sau un zvon, gigantul făcând deja pași importanți care arată că în cel mai scurt timp se va pune pe treabă.

Ca referință, precizăm că gigantul american şi-a actualizat politica de confidenţialitate şi a adăugat o clauză prin care spune că îşi rezervă dreptul de a analiza tot conţinutul disponibil online în mod public.

Desigur că ne dorim cu toții ca tehnologia să avanseze, pentru a ne putea folosi de ea în scopuri utile și nobile, benefice omenirii și viitorului ei, doar că recenta mișcare a celor de la Google nu doar că a stârnit discuții ample în spațiul public, printre specialiștii în cibernetică, dar a atras și unele critici dure din partea unor experți vehemenți.

Aceștia ar acuza Google că, prin mișcările făcute spre a-și perfecționa sistemele de inteligență artificială se comportă ca și cum el ar deține tot internetul și ar fi stăpânul absolut al unei cantități de date și informații absolut uluitoare.

Este într-adevăr interesant acest semnal de alarmă și pare să aibă o oarecare veridicitate, dat fiind faptul că Google ar urma să analizeze informații și date la un volum absolut impresionant și, într-adevăr, ar folosi în beneficiul propriilor sale tehnologii toată informația disponibilă acum în online. Este o problemă discutabilă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele