05 oct. 2023 | 16:06

Pixel 8 și Pro au fost lansate oficial. Ce este nou la cele mai recente telefoane Google

ACTUALITATE
Pixel 8 și Pro au fost lansate oficial. Ce este nou la cele mai recente telefoane Google

După săptămâni ântregi de scurgeri de informații, Pixel 8, de la Google, a fost dezvăluit oficial în timpul evenimentului Made by Google al companiei.

Telefonul aduce upgrade-uri în fișa de specificații, împreună cu un design puțin mai compact decât înainte. Ecranul de 6,2 inchi este mai mic decât afișajul Pixel 7.

Vezi și: Pixel Fold: ce știm despre telefon

Cemera foto a lui Pixel 8, atracția principală a noului telefon de la Google

Cu toate acestea, cel mai nou Pixel are aceeași rezoluție de ecran de 1.080 x 2.400. Tehnologia Actua OLED, de la Google, promite culori și detalii vii, la luminozitate de până la 1400 nits. Este cu 40 la sută mai strălucitor decât flagship-ul Google de anul trecut.

Pixel 7 de anul trecut avea un ecran de 90 Hz, în timp ce Pixel 8 are un afișaj dinamic cu rate de reîmprospătare de 60 până la 120 Hz.

Pe lângă un afișaj mai mic, Pixel 8 din acest an vine cu o baterie mai mare, de minimum 4.485 mAh. De asemenea, va include încărcare rapidă, de 50% în aproximativ 30 de minute.

Cele mai mari upgrade-uri sunt legate de cameră. Pixel 8 are același senzor principal ca și Pixel 8 Pro, cu o cameră PD octa de 50 de megapixeli îmbunătățită și deschidere f/1.68. Va fi capabil de zoom optic de 2x, precum și de zoom digital de până la 8x).

Noul Tensor G3 de la Google ar trebui să ajute. Google susține că modelul de învățare automată de pe Pixel 8 este de 10 ori mai complex decât cipul Tensor al Pixel 6.

Pixel 8 este disponibil pentru precomandă și vine în trei opțiuni de culoare: Obsidian (negru), Rose (un roz pal) și Hazel (un verde deschis), cu prețuri începând de la 699 de dolari. Va putea fi cumpărat începând cu data de 12 octombrie.

Vezi și: Google Assistant primește o infuzie de inteligență artificială. Cum va fi mai receptiv, cu ajutorul lui Bard

Pixel 8 Pro, în câteva cuvinte

La rândul său, Pixel 8 Pro va costa 999 dolari și va fi disponibil în trei culori, Bay, Porțelan și Obsidian.

Google a făcut câteva modificări mai mici, inclusiv adăugarea unei texturi mate pe panoul din spate. Afișajul este, de asemenea, mai plat și are margini mai puțin rotunjite.

Pixel 8 Pro vine cu un ecran Super Actua de 6,7 inchi care se bazează pe un panou OLED LTPO cu o rată de reîmprospătare variabilă de 120 Hz.

Cu toate acestea, pe partea de optică, se laudă cu un teleobiectiv principal de 50MP, 48MP ultra-wide și 48MP cu zoom optic de 5x) și o gamă de funcții foto și video îmbunătățite.

Pentru prima dată pe un telefon Pixel, utilizatorii vor putea folosi modul Night Sight de la Google atunci când înregistrează videoclipuri.

Între timp, noua funcție Best Take face posibilă alegerea celor mai bune reacții dintr-o serie de imagini, astfel încât fiecare persoană din fotografie să zâmbească.

De asemenea, utilizând AI, Editorul Magic al Pixel poate modifica mai bine lucruri precum iluminarea, încadrarea unei fotografii și multe altele, în timp ce noul instrument Audio Magic Eraser îți oferă posibilitatea de a elimina sunetele și zgomotele.

Vezi și: Telefonul pe care îl poți găsi și atunci când e închis, dacă l-ai pierdut. Cum te ajută Google

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele