08 feb. 2023 | 14:25

Philips lansează cele mai performante televizoare: cât de special este OLED+908

ACTUALITATE
Philips lansează cele mai performante televizoare: cât de special este OLED+908

Philips și-a anunțat noua gamă de televizoare pentru 2023, inclusiv detaliile unui nou set emblematic OLED+, care va avea loc mai târziu în cursul anului.

Noua gamă de televizoare include un Philips OLED+908 și OLED 808, acoperă întreg spectrul tehnologiei TV pentru a oferi ceva pentru toată lumea, inclusiv MiniLED și LCD, de asemenea. De asemenea, toate dispun de tehnologia Ambilight de la Philips.

Fiecare gamă va fi alimentată de cel mai nou procesor AI P5 din a 7-a generație, promițând mai multă putere la nivel general, cu Inteligența Ambientală îmbunătățită rezervată OLED-urilor.

Philips OLED808_

OLED-ul emblematic este lansat devreme

Noul OLED+908 se află în partea de sus. De obicei, detaliile despre seturile OLED+ apar mai târziu în cursul anului, dar în toamnă, OLED+908 va avea cel mai recent panou META OLED, cu Ambilight pe trei fețe și un sistem de sunet Bowers & Wilkins.

Disponibil în 55, 65 și 77 de inch, OLED+908 folosește un strat Micro Lens Array și un algoritm de creștere a luminozității META, alimentat de noul P5, care va permite luminozitate maximă de 2100 nits. Aceasta este o creștere cu 70% față de anul trecut, alături de unghiuri de vizualizare mai largi și eficiență energetică îmbunătățită.

Procesorul P5 actualizat permite și alte îmbunătățiri – o nouă funcție Super Resolution pentru o claritate mai bună a marginilor și detalii ale obiectelor și următoarea generație de Inteligență ambientală. Acest lucru permite ajustarea în timp real a luminozității, gama și răspunsul de culoare al ecranului pentru a asigura cea mai bună performanță, toate potrivite condițiilor de iluminare ambientală.

Toate acestea sunt ajutate de noul senzor de lumină XYZ, care poate măsura temperatura de culoare a mediului tău. Se asigură că punctul alb al imaginii de pe ecran se potrivește exact cu cel din camera ta, în timp real, pentru cea mai bună performanță.

După cum te-ai aștepta de la un model OLED+, Bowers & Wilkins este la bord pentru sunet cu o bară de sunet integrată de 3,1 80 W, acoperită de o grilă din material Kvadrat Audiomix. Te poți aștepta la șase drivere montate în față într-un aranjament dedicat stânga, centru, dreapta, plus suport de la un subwoofer montat în spate și patru radiatoare pasive pe spate.

OLED+908 lansează și o nouă telecomandă cu o baterie reîncărcabilă (prin USB-C) și un senzor de mișcare pentru a detecta când telecomanda a fost ridicată pentru a activa iluminarea de fundal.

Dar asta nu este tot pentru OLED. Seria OLED 808 adaugă o nouă dimensiune a ecranului gamei de televizoare Ambilight prin primul model OLED de 42 de inchi – alăturându-se dimensiunilor existente de ecran de 48, 55, 65 și 77 de inchi.

Gamerii vor fi bucuroși să vadă compatibilitatea Dolby Vision 4K/120Hz adăugată suportului HDMI 2.1 eARC, plus suport VRR pentru 4K de la 40Hz la 120Hz la o lățime de bandă completă de 48Gbps.

Calitatea sunetului continuă să fie o considerație și te poți aștepta la un sistem de sunet integrat de 70 W 2.1 – 50 W pentru cel de 42 de inchi.

Philips OLED808

Noua gamă MiniLED

Primul model din noua serie „The Xtra”, care va fi lansat după jumătatea anului, este televizorul MiniLED 9308 cu dimensiuni de 55″ și 65″ care oferă un raport preţ/performanţă  remarcabil.
Poziționat sub modelele Ambilight OLED, modelul 9308 oferă o performanță excepțională a imaginii și a sunetului, datorită procesorului P5 Gen.7  și a unui panou de 120 Hz, 98% DCI WCG, care produce o luminozitate de 1000 Niţi, dar și unui sistem de sunet frontal Bowers & Wilkins 2.1 de 64W.
Vizionarea unică şi captivantă este oferită prin intermediul sistemului Ambilight pe trei laturi, iar utilizatorii se pot bucura de o experienţă smart TV îmbunătățită de către TP Vision.

Designul European premium se remarcă printr-o ramă metalică foarte îngustă de culoarea antracitului şi de o bandă subțire în partea de jos a ecranului de culoare neagră cu finisaj periat, care se potrivește cu finisajul suportului cu ramă deschisă. Design-ul este completat de materialul Kavdrat pe grila difuzorului.

Un al doilea nivel introductiv al setului Xtra MiniLED, seria 9008, va fi lansat în versiuni de 55″ 65″ și 75″, cu P5 Gen.7, un panou de 120Hz-1000 Niţi, un sistem audio 2.0 de 40W și suporţi de culoare gri-antracit.