27 sept. 2023 | 09:08

Orașul din România care a făcut valuri la nivel mondial, cel mai ieftin city break. E pe primul loc în lume

ACTUALITATE
Orașul din România care a făcut valuri la nivel mondial, cel mai ieftin city break. E pe primul loc în lume
Timișoara este orașul din România ce a fost desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break în 2023, potrivit unui clasament.

Acest clasament ia în calcul cheltuielile cu cazarea, mesele la restaurant și transportul în 75 dintre cele mai populare destinații urbane, scrie The Sun.

Timișoara, cel mai ieftin oraș de city break

Topul din acest an este condus de Timișoara, “un oraș mic, însă plin de cultură”, potrivit indicelui costurilor de vacanță city break realizat de Bounce, un start-up american finanțat de General Catalyst și Andreessen Horowitz, specializat în servicii de depozitare a bagajelor pe termen scurt. Clasamentul, aflat la a doua ediție, analizează cheltuielile turiștilor cu cazarea la hotel, mesele la restaurant, transportul (taxi și transportul în comun), precum și costul unei sticle de vin și prețul berii la halbă.

Ca referință, în Timișoara, prețul mediu al unei camere de hotel costă 100 de dolari pe noapte. În fotografia de mai jos, poți vedea un top 20 cele mai ieftine destinații de city break în 2023. Așadar, observăm că Timișoara „a luat fața” mai multor orașe celebre, precum Buenos Aires și Praga.

Sursa: Bounce

Timișoara este și Capitală Europeană a Culturii în 2023. În 2023, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria), Timișoara (România) a preluat prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii.

Acestea se alătură celor peste 60 de orașe selectate în anii precedenți, atât din întreaga UE, cât și din afara acesteia. Pe parcursul anului 2023, noile Capitale Europene ale Culturii au celebrat deținerea acestui titlu prin evenimente, expoziții și spectacole.

Prin titlul de Capitală Europeană a Culturii se demonstrează bogăția și diversitatea culturilor din Europa, se stimulează turismul durabil și se promovează dezvoltarea orașelor prin cultură. De asemenea, titlul are un impact social și economic pozitiv pe termen lung atât pentru orașe, cât și pentru regiunile învecinate. Pentru a fi selectate, orașele au trebuit să elaboreze un program cultural cu o puternică dimensiune europeană, care să promoveze implicarea activă a locuitorilor și a comunităților lor.