30 iun. 2023 | 13:42

O româncă i-a cucerit pe japonezi cu sarmale, mici și fasole cu ciolan. Restaurantul la care se înghesuie toți asiaticii

ULTIMA ORĂ
O româncă i-a cucerit pe japonezi cu sarmale, mici și fasole cu ciolan. Restaurantul la care se înghesuie toți asiaticii

O româncă i-a cucerit pe japonezi cu un restaurant cu specific românesc în care servește preparate precum sarmale, mici și fasole cu ciolan. Asiaticii, dar și americanii, francezii și românii aflați departe de casă se înghesuie de cinci ani pentru a se bucura de aceste mâncăruri.

Românca a dat lovitura cu restaurantul ei în Japonia

Românca, Andra Grosu, originară din Iași, a deschis în anul 2018 primul restaurant cu specific românesc, ”Yashibe”, și urmează să-l deschidă și pe al doilea. Anunțul a fost făcut de către mama ei, interpreta de muzică populară din Iași, Rodica Grosu.

”Restaurantul Yashibe din Japonia al fiicei mele Grosu Andra-Ștefānica vă așteaptă în noua locație! Urmăriți video! Felicitări draga mamei și mult succes!”, a scris interpreta de muzică populară pe rețelele sociale.

Andra Grosu a spus că numeroși japonezi sunt interesați de cultura românească, inclusiv de gastronomie, vinuri, istorie și muzică. Însă, pragul restaurantului ei este trecut și de americani, francezi și români aflați departe de casă.

Din meniul restaurantului deschis de româncă în Japonia fac parte preparate precum: sarmale, mici, fasole cu cârnați, salată de boeuf, salată de vinete, icre, cârnați de casă, ciorbe și borșuri cu afumătură.

Portul tradițional românesc îi impresionează pe japonezi

Andra Grosu a mai spus că japonezele adoră ia românească, astfel că la evenimentele importante îmbracă costumul național românesc.

”Această îmbrăcăminte tradițională rafinată este o adevărată reflectare a moștenirii și a măiestriei bogate a României. Haideți să ne scufundăm împreună în povestea sa captivantă!”, a scris românca pe pagina de Facebook a restaurantului cu ocazia unui eveniment dedicat iei românești.

Pe lângă restaurantul cu specific românesc din Japonia, Andra Grosu a lansat și un canal de YouTube unde prezintă reţetele preparatelor din meniu.

În plus, mama ei cântă la unele evenimente organizate în restaurantul ei din Japonia. ”Când mama este aici, toată lumea este fericită”, a scris Andra Grosu pe pagina ei de Facebook, alături de un clip în care mama ei apare cântând îmbrăcată în portul tradițional românesc.