20 dec. 2023 | 12:55

O altă lovitură teribilă primită de Neymar. Ce se întâmplă cu atacantul brazilian

SPORT
O altă lovitură teribilă primită de Neymar. Ce se întâmplă cu atacantul brazilian

Neymar are parte de un final de an de coșmar. În octombrie, s-a ales cu o accidentarea horror care l-a scos din circuit pentru o perioadă foarte lungă de timp. Fotbalistul a primit o nouă lovitură, după anunțul de ultimă oră făcut în Brazilia. Ce se întâmplă cu atacantul.

Vestea cruntă primită de Neymar

Neymar, în vârstă de 31 de ani, a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior și a meniscului în timpul meciului Uruguay – Brazilia 2-0, din etapa a patra a preliminariilor Cupei Mondiale din 2026, disputat pe 17 octombrie 2023. Fotbalistul s-a operat, iar recuperarea va fi una de durată și ar putea sta departe de gazon cel puțin un an.

Deși s-a crezut că starul lui Al-Hilal va reuși să se recupereze pentru următoarea ediție de Copa America, programată să înceapă în iunie 2024, în SUA, Neymar a primit o altă lovitură cruntă. Potrivit medicul naționalei Braziliei, atacantul nu va reveni prea curând pe teren. Rodrigo Lasmar a explicat că este foarte riscant ca Neymar să forțeze recuperarea, în condițiile în care el s-a mai confruntat de-a lungul carierei și cu alte accidentări foarte grave.

O altă lovitură dură primită de Neymar. Ce se întâmplă cu atacantul brazilian

Neymar s-a accidentat la naționala Brraziliei. Sursa foto: Profimedia

Astfel, medicul a apreciat că atacantul brazilian ar putea reveni pe teren abia în august 2024, adică la zece luni de la momentul accidentării, adăugând că este prematur să se vorbească despre o revenire înainte de nouă luni. Scopul lui Neymar era să revină pe teren cât mai repede pentru a putea juca alături de Brazilia la Copa America.

”Este prea devreme, nu are rost să sărim pașii pe care-i are de făcut ca să se recupereze complet. Neymar va fi pregătit să revină abia la startul viitorului sezon european, care se dă în august 2024”, a spus medicul naționalei Braziliei pentru postul „Radio 98” din această țară, citat de spaniolii de la AS.

Neymar, doar cinci meciuri jucate la Al-Hilal

Neymar s-a alăturat echipei Al-Hilal din Arabia Saudită în luna august, fiind transferat pentru suma de 90 de milioane de euro, dar fostul atacant al Barcelonei şi PSG a jucat doar cinci meciuri, deoarece s-a confruntat cu probleme  musculare.

Citește și: Neymar rupe tăcerea după plecarea de la PSG. Acuzații dure la adresa clubului din Paris: ”Eu și Messi am trăit în infern”

Brazilia a fost repartizată în grupa D pentru Copa America, alături de Columbia, Paraguay şi o echipă din preliminariile CONCACAF. Din cauza accidentărilor, Neymar a ratat campania victorioasă a Braziliei la Copa America 2019, apoi șase săptămâni de competiție în 2021.

Primul mesaj transmis de Neymar, după accidenatre

Neymar a reacționat pe contul său de Instagram la scurt timp de când Al-Hilal a anunțat diagnosticul său. Brazilianul a mărturisit că trece printr-o perioadă foarte grea pentru el.

Citește și: Momente de groază pentru Neymar. Hoți înarmați au vrut să-i răpească iubita și fiica. Reacția fotbalistului

”Acesta este un moment foarte trist, cel mai trist. Ştiu că sunt puternic, dar de data aceasta voi avea şi mai multă nevoie de familia şi prietenii mei. Am multă credinţă”, a scris Neymar, pe Instagram, la acea vreme.

În acest an, atacantul a avut doar 17 apariții, atât pentru club, cât și pentru naționala Selecao. În februarie, pe când era încă la PSG, s-a accidentat la gleznă și, ulterior, a fost absent timp de cinci luni.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele