07 nov. 2023 | 11:05

Miliardarul care vrea să cumpere un club gigant din Italia. Oferă pe loc 2,5 miliarde de euro

SPORT
Miliardarul care vrea să cumpere un club gigant din Italia. Oferă pe loc 2,5 miliarde de euro

Fotbalul din Italia poate intra, în curând, într-o nouă eră. Cluburile de top din Serie A vor să domine iar Europa la toate capitolele și pentru asta este nevoie de finanțare puternică. Un club gigant din Peninsulă poate avea în viitorul apropiat un nou finanțator. Despre cine este vorba.

Patron surpriză pentru o echipă de top din Italia

Inter Milano, liderul la zi din Serie A, cu 28 de puncte, două mai multe față de Juventus, după 11 etape disputate, ar putea avea un nou patron. Thomas Zilliacus (67 de ani), un misterios om de afaceri finlandez, a ieșit public și a vorbit despre intențiile sale.

Miliardarul care locuiește în Singapore a anunțat că este dispus să ofere pe loc suma de 2,5 miliarde de euro pentru cumpărarea gigantului din fotbalul italian.

Vorbesc serios, săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare, actualul proprietar al lui Inter va primi o ofertă potrivită pentru a cumpăra clubul”, a declarat Thomas Zilliacus, pentru La Repubblica.

Cine e Thomas Zilliacus, miliardarul care vrea să cumpere Inter Milano

Potrivit celor de la Forbes, clubul Inter Milano valorează aproximativ 960 milioane de euro, astfel că oferta finlandezului este una senzațională.

Inter Milano, de 19 ori campioană a Italiei şi de trei ori câştigătoare a Ligii Campionilor, este controlată din 2016 de grupul chinez Suning şi de omul de afaceri Steven Zhang.

Citește și: Fotbalist român care a jucat la Milan și Inter se retrage. Scrisoare fără precedent: ”M-am născut talent, dar am murit speranță”

Zilliacus nu este un nume străin fotbalului, deoarece finlandezul a încercat să cumprere și clubul Masnchester United, dar tranzacția nu s-a finalizat. Omul de afaceri este un fost director executiv al celor de la Nokia, care susţine că şi-a construit averea în sectorul tehnologic asiatic.

Clubul Inter Milano s-a vândut de mai multe ori în ultimii ani

Inter Milano, de 19 ori campioană a Italiei şi de trei ori câştigătoare a Ligii Campionilor, este controlată din 2016, de grupul chinez Suning. iar cel care conducea afacerea este Steven Zhang.

Citește și: Cristi Chivu, despre momentul din cariera sa care l-a marcat pe viață: ”O rană care îmi va rămâne întotdeauna în inimă”

În 1995, clubul a fost preluat de Massimo Moratti, omul care l-a dorit și l-a adus pe Mircea Lucescu pe banca tehnică a echipei. În 2013, omul de afaceri italian a vândut clubul indonezianului Erick Thohir. De la acesta din urmă au preluat acțiunile, actualul investitor, grupul chinez Suning.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele