12 ian. 2023 | 17:25

Microsoft lucrează să salveze planeta: ce funcții testează pentru consola sa Xbox

ACTUALITATE
Microsoft lucrează să salveze planeta: ce funcții testează pentru consola sa Xbox

Actualizarea  poate chiar programa descărcări pentru a utiliza mai multă energie electrică regenerabilă.

Modul de repaus al consolelor moderne le permite să se trezească rapid, dar consumă și o cantitate semnificativă de energie, deoarece sistemul nu se oprește niciodată cu adevărat. Cu toate acestea, Microsoft crede că poate oferi un compromis.

Lansează un test care le oferă proprietarilor Xbox Series X, Series S și One o opțiune de somn „ore active”. Alege asta și consola ta se va închide în momente în care este puțin probabil să o utilizezi, reducând consumul de energie. Poți programa manual orele dacă știi când te joci, dar o opțiune automată este disponibilă dacă vrei ca jucăria să se adapteze obiceiurilor tale.

Funcția va fi activată și programată automat pe sistemele Xbox Series X/S. Pe Xbox One funcția va fi întotdeauna activă și va trebui să configurezi singur orele.

O actualizare interesantă

Compania introduce, de asemenea, o opțiune de „închidere (economisire a energiei)” care se pare că folosește de până la 20 de ori mai puțină energie decât cea de repaus, permițând în același timp actualizări peste noapte pentru Xbox și jocurile sale. Dacă nu te deranjează timpul de pornire mai lung și absența trezirii de la distanță, poți reduce amprenta energetică și, eventual, micșora facturile. Actualizarea va fi automată pentru utilizatorii Xbox Series X/S din programul Insider.

Xbox împrumută, de asemenea, descărcări „conștiente de carbon” de la Windows 11. Dacă datele privind intensitatea carbonului sunt disponibile în regiunea ta, aparatul va programa actualizări ale sistemului de operare și ale jocurilor pentru acele momente în care este cel mai probabil să se bazeze pe energie regenerabilă locală.

Nu este clar cât de multă energie ar putea economisi aceste caracteristici în lumea reală. Microsoft estimează că două console Xbox care utilizează funcția de închidere ecologică vor economisi carbon echivalent cu cel pe care un copac îl îndepărtează într-un deceniu, dar asta presupune și că dispozitivul tău este oprit timp de 20 de ore pe zi.

În combinație cu încărcarea cu energie curată de la Apple, este evident că mărcile tehnologice văd acum software-ul ca o modalitate de a-și avansa obiectivele de mediu.