Lucruri fascinante despre industria cinematografică: Ce nu știai despre cele mai celebre filme și cei mai controversați actori și regizori
Fie că este vorba de comedii sau horror, pelicule romantice sau acțiune sau chiar documentare, aproape toată lumea iubește filmele. Dar, după cum vor atesta mulți oameni din industria cinematografică, ceea ce se întâmplă în culise este adesea chiar mai interesant și mai scandalos decât produsul finit pe care îl vezi pe ecran. Așa că luați niște floricele de porumb și relaxați-vă în timp ce dezvăluim câteva lucruri interesante și tulburătoare despre industria cinematografică pe care probabil nu le știai.
Lucruri tulburătoare despre industria cinematografică
În cazul în care credeți că scandalurile de la Hollywood care țin prima pagină a ziarelor sunt ceva nou, luați în considerare cazul lui Errol Flynn. Megastarul de la începuturile cinematografiei a fost odată judecat pentru agresiune pentru că s-a culcat cu doi tineri de 17 ani. A fost achitat, iar în plus, în cadrul procesului a cunoscut un tânăr de 19 ani cu care s-a căsătorit ulterior.
Considerat în general ca primul film american de lungă durată, D.W. The Birth of a Nation a lui Griffith a avut premiera în 1915 și a fost văzut de peste un milion de oameni, într-un an de la lansare.
Vezi și: REVIEW The Fabelmans – filmul lui Spielberg despre Spielberg, nominalizat la Oscar, în 2023
The Birth of a Nation a devenit primul film care a fost proiectat la Casa Albă. După ce l-a văzut, se zvonește că președintele Woodrow Wilson a spus: „Este ca și cum ai scrie istoria cu fulgerul. Și singurul meu regret este că totul este atât de teribil de adevărat”. Pe măsură ce controversa creștea din cauza portretizării eroice a Klanului, Wilson a căutat să se distanțeze de film, spunând că nu avea nicio idee despre natura lui înainte de a-l proiecta.
Considerat pe scară largă drept cel mai bun film al tuturor timpurilor, Citizen Kane examinează relația complicată dintre un om bogat, pe moarte, și… sania lui. Poate nu sună prea interesant, dar merită să îi dai o șansă.
Steven Spielberg face filme de când era copil
Trei dintre primii patru regizori cu cele mai mari încasări din toate timpurile nu au absolvit inițial facultatea de film. Steven Spielberg (care a abandonat și apoi și-a terminat facultatea mai târziu), Peter Jackson și James Cameron au început toți să facă filme când erau copii și au fost autodidacți. Nu numai că nu au fost supuși unor împrumuturi studențești masive, dar nu au fost nevoiți să treacă prin sute de ore de filme franceze plictisitoare alb-negru. Acesta este un win-win.
Primul film al lui Spielberg a fost făcut când acesta avea doar 12 ani pentru a îndeplini cerințele pentru ecusonul său de merit în fotografia Boy Scout. A fost un film de nouă minute, 8 mm, intitulat The Last Gunfight. Dacă ar fi să ghiciți cine a apărut în cele mai multe filme cu Spielberg, aproape sigur ați greși. Asta pentru că este propriul său câine, Elmer. Mai târziu s-au despărțit din cauza „diferențelor creative”.
De asemenea, înainte de a regiza Jaws, Spielberg a citit romanul cu același nume al lui Peter Benchley și a declarat că ținea cu rechinul, pentru că personajele umane erau atât de neplăcute.
Regizorul britanic Alfred Hitchcock nu a câștigat niciodată un Oscar. În ciuda faptului că a fost nominalizat de cinci ori pentru cel mai bun regizor, a inventat mai mult sau mai puțin genurile thrillerului și a filmelor de groază și a regizat nenumărate filme inovatoare, nu a reușit niciodată să ducă acasă statuia de aur. Oricum, a compensat câștigând milioane de dolari, având fani adoratori de pe tot globul și fiind numit cavaler de regina Elisabeta a II-a.
OJ Simpson trebuia să joace personajul principal din The Terminator, dar regizorul James Cameron s-a gândit că este „prea plăcut” pentru a interpreta un personaj atât de antagonist.