05 dec. 2023 | 16:43

Ion Țiriac a dezvăluit cum a rămas fără una dintre cele valoroase mașini din colecția sa: ”A venit și mi-a luat-o”

SPORT
Ion Țiriac a dezvăluit cum a rămas fără una dintre cele valoroase mașini din colecția sa: ”A venit și mi-a luat-o”

Ion  Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Acesta are o colecție impresionantă de mașini, cu sute de exemplare, fiind expuse în galeria din Otopeni. Miliardarul a dezvăluit cum a rămas fără unul dintre cele mai valoroase automobile și cine i l-a luat.

Cine i-a luat mașina lui Ion Țiriac

În colecția de mașini a lui Ion Țiriac se găsesc aproape 400 de modele, dar a avut și un automobil extrem de valoros, un Ferrari F40, care a fost produs din 1987 până în 1992 pentru a marca 40 de ani de la lansarea fabricii de la Maranello. Însă, miliardarul a rămas fără ”bijuteria” pe patru roți.

Ion Țiriac a dezvăluit că acel Ferrari F40 nu mai face parte din colecția sa, deoarece i-a plăcut foarte mult fiului său cel mare Ion Alexandru Țiriac. Pentru a scăpa de gura băiatului, miliardarul i-a spus că îi va face cadou această mașină când va împlini vârsta de 35 de ani. Și chair așa s-a întâmplat.

Ion Țiriac a dezvăluit cum a rămas fără una dintre cele valoroase mașini din colecția sa: ”A venit și mi-a luat-o”

Ion Țiriac este om de afaceri.

Acest Ferrari F40 a apărut în aceeași perioadă cu un Porsche 959, care nu mai e al meu, e al fiului meu cel mare. I-am zis să vină la 35 de ani să mi-l ceară. Pe 22 septembrie, când a împlinit 35 de ani, a venit la mine și a spus: Cheile, vă rog!. Mi l-a luat”, a spus Ion Ţiriac.

Ce mașini se găsesc în colecția lui Ion Țiriac

Colecția lui Ion Țiriac reunește peste 380 de mașini, fabricate începând cu anul 1899, iar în galeria din Otopeni sunt expuse, prin rotație, 170 de exponate. De la mașini de epocă și până la automobile performanțe și chiar monoposturi de Formula 1. Din colecție nu lipsesc cele șase Rolls Royce Phantom clasice, produse până în anul 1972.

Citește și: Pe ce a cheltuit Ion Țiriac sume imense de bani: ”Mă costa mai mult decât toată echipa de fotbal”

Multe dintre mașinile expuse aici au aparținut unor nume sonore din lumea muzicii sau sportului. Spre exemplu, acest exemplar Rolls Royce Phantom produs în 1960 a fost cumpărat de Sir Elton John în 1990. Artistul a comandat vopseaua roz cu alb și interiorul asortat.

Ion Țiriac a precizat că toate mașinile de la Otopeni sunt funcționale și cu fiecare se face o tură, la o anumită perioadă de timp.

Cât de bogat este Ion Țiriac

Jurnaliștii de la Forbes au întocmit o actualizare a clasamentului celor mai bogați oameni de pe planetă și s-au axat și pe țara noastră. Cu o avere estimată la două miliarde de dolari, Ion Țiriac a pierdut poziția de lider în topul miliardarilor români.

Omul de afaceri nu mai este cel mai bogat român al momentului. Potrivit ierarhiei publicației de specialitate Forbes, Ion Țiriac a fost detronat de către Daniel Dineș (51 de ani), a cărui avere a fost estimată la valoarea de 2,1 miliarde de dolari.

Citește și: Ion Țiriac face investiții masive în Romănia. Ce planuri are miliardarul

Ion Țiriac, cel care a intrat recent puternic și pe piața de energie, se află pe locul 1486 în topul bogaţilor lumii. În afară de Dineș și de fostul tenismen, topul ceor mai bogați români este completat de Dragoș Pavăl, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, Ion Stoica, cu 1,2 miliarde de dolari şi Matei Zaharia, care are 1,2 miliarde de dolari.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele