18 oct. 2023 | 17:18

Ianis Hagi primește o veste importantă din Scoția. „A făcut o mare gafă”

SPORT
Ianis Hagi primește o veste importantă din Scoția. „A făcut o mare gafă”

Ianis Hagi a fost împrumutat în vară la formația spaniolă Deportivo Alaves, iar jurnaliștii din Scoția scriu că renunțarea la jucătorul român, chiar și pentru o perioadă de un an, a fost o mare greșeală. Principalul vinovat este considerat fostul antrenor de la Glasgow Rangers. Michael Beale a fost cel care a „forțat” plecarea fiului „Regelui”.

Ianis Hagi, regretat de fanii lui Glasgow Rangers și de jurnaliștii din Scoția

Ianis Hagi a fost aruncat „peste bord” de la Glasgow Rangers, după ce s-a dus la antrenor și i-a spus că se simte bine, după accidentarea gravă de la începutul anului viitor, și i-a transmis că vrea să joace mai mult. Michael Beale nu a stat prea mult pe gânduri și l-a scos, după doar câteva ore, de la lista de Champions League, iar apoi le-a transmis șefilor că nu mai are nevoie de el. Ianis Hagi a fost împrumutat pentru un an la Deportivo Alaves și a fost titular în ultimele patru partide din La Liga, iar prestațiile lui au fost destul de bune și a fost lăudat pentru participarea susținută la fazele periculoase din ofensiva echipei sale. Ianis Hagi a jucat 292 de minute în șase partide la Alaves.

Fanii din Scoția i-au transmis că sunt gata să-i plătească biletul de avion, dacă șefii lui Glasgow Rangers vor reuși să-i scurteze perioada de împrumut de un an din Scoția. Rămâne de văzut dacă se va întoarce din iarnă, dar este clar că absența lui este acum regretată. Jurnaliștii de la www.footballfancast.com au făcut o analiză și au ajuns la concluzia că Michael Beale a făcut o greșeală foarte mare, când a renunțat la Hagi junior, iar acesta ar fi fost și unul dintre motivele care i-au grăbit demiterea.

„Beale a făcut o gafă uriașă împrumutându-l pe Ianis Hagi. Mutările făcute de Michael Beale n-au avut efectul scontat și una dintre mutări, în special, este o gafă. Decizia de a-l lăsa pe Ianis Hagi să plece împrumut. Internaționalul român a revenit în acest an după o accidentare gravă, dar jucat puțin înainte să fie împrumutat.

Rangers ar fi făcut bine să-l păstreze pe Hagi în loc să-l semneze pe Kieran Dowell de la Norwich, gratis”, scriu jurnaliștii de la sursa citată.

Citești și: Ianis Hagi s-a logodit și a dansat pe muzică machedonească

Ianis Hagi a fost inclus în echipa etapei din preliminariile CE 2024

Ianis Hagi a marcat un gol și a dat și o pasă decisivă în meciul România – Andorra 4-0. Fiul „Regelui” a fost inclus în echipa etapei a 8-a din preliminariile pentru EURO 2024 și i-a depășit pe Cristiano Ronaldo, Jude Bellingham sau Harry Kane.

„Mă bucur foarte mult pentru triunghiul din linia mediană, și-au asumat rolul de lideri. Mă refer și la Răzvan Marin, și la Stanciu, dar în special la Ianis Hagi, care, pentru mine, a fost omul meciului.

A fost pus în poziția în care dă cel mai bun randament, în spatele atacantului, între linii”, a declarat Ilie Dumitrescu

Echipa etapei din preliminariile EURO 2024:

Mamardashvili – Doherty, Van Dijk, Holes, Manning – Shaqiri, Szoboszlai, McGrath, Wilson – Hagi, Mitrovic