07 feb. 2023 | 10:42

Gigantul elvețian care vine în România cu o investiție fabuloasă, locuri de muncă și salarii pe măsură

ACTUALITATE
Gigantul elvețian care vine în România cu o investiție fabuloasă, locuri de muncă și salarii pe măsură

România pare să fie o destinație foarte atrăgătoare pentru investiții fabuloase din partea occidentului. Parcă în fiecare săptămână, un nou gigant își anunță intrarea pe meleaguri mioritice, cu noi centre de producție și, implicit, un număr mare de locuri de muncă.

Cea mai nouă companie care și-a anunțat în mod oficial intrarea în România este SunPro, un gigant elvețian care își va deschide un centru de producție la Galați, o fabrică de ulei cu o investiție în spate de aproximativ 20 de milioane de euro. În viitorul nu foarte îndepărtat, prezența acesteia în țara noastră se va reflecta în câteva sute de locuri de muncă în plus.

Investiție de 20 de milioane de euro la Galați

Conform oficialilor din cadrul primăriei Galați, noua fabrică de ulei va fi rezultatul unei investiții de aproximativ 20 de milioane de euro din partea companiei SunPro cu sediul central în Elveția. După intrarea în funcțiune, aceasta va veni la pachet cu aproximativ 200 de noi locuri de muncă.

În scopul materializării acestei investiții, reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat, luni, contractul de concesiune, în prezența primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

”Zona Liberă a devenit foarte atractivă în ultimii ani și mă bucur că avem un nou investitor care va crea noi locuri de muncă și va aduce plus valoare orașului nostru. Este încă o dovadă că Galațiul oferă oportunități foarte bune pentru investiții”, a declarat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Ca referință, contractul de concesiune între cele două părți a fost încheia pentru o perioadă de 49 de ani. În condiții ideale, nu ar trebui să dureze mai mult de doi ani până când noua fabrică va intra în funcție pe teritoriul României, la Galați, iar odată cu deschiderea ei, ar urma să se reducă un pic și rata șomajului din zonă. Rămâne să vedem cât de eficienți vor fi elvețienii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele