11 mai 2023 | 09:39

Filmul românesc de pe Netflix care-ți arată cum trăiesc niște români visul american: comedia savuroasă la care vei râde în hohote

ACTUALITATE
Filmul românesc de pe Netflix care-ți arată cum trăiesc niște români visul american: comedia savuroasă la care vei râde în hohote

Plecați tocmai din micul Târgoviște cinci actori, regizorul, un băiețel și ursul său imens de pluș traversează oceanul pentru a susține un spectacol la New York. Cam aceasta este povestea care este prezentată în filmul românesc de pe Netflix „America, venim!”.

Nu totul merge conform planului și actorii hotărăsc, pentru câțiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român și stabilit în SUA de ceva vreme, care le promite un turneu de amploare. Iau problemele lor sfârșit sau doar încep? Asta vei afla dacă vizionezi filmul românesc pe platforma de streaming Netflix.

Filmul românesc de pe Netflix care îți arată visul american al unor români

Așadar, America, venim! este un film românesc din 2014 regizat de Răzvan Săvescu. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Mihai Călin, Adrian Văncică, Tania Popa.

Comedia în regia lui Răzvan Săvescu, după un scenariu de Răzvan Săvescu şi Oana Ioachim, explorează visul american trăit de niște români care își încearcă norocul peste ocean.

Filmul a fost vizionat de 22.218 spectatori de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

Filmările au avut loc în România şi în Statele Unite ale Americii şi au durat o lună, în 2013. America, venim! este produs de Libra Film, reprezentată de Tudor Giurgiu şi Bogdan Crăciun. Filmul este distribuit de Transilvania Film, în colaborare cu Ro Image, şi a avut premiera pe 19 septembrie, după ce a avut o avanpremieră la TIFF.

O apariţie specială are actriţa de origine croată Mira Furlan, stabilită în Los Angeles, care are în filmografie Tata în călătorie de serviciu / When Father Was Away on Business, în regia lui Emir Kusturica, care a obţinut Palme d’Or în 1985 şi a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin.