21 dec. 2023 | 11:04

Dezvăluirea Simonei Halep în presa din Franța: ”Ar fi un dezastru”

SPORT
Dezvăluirea Simonei Halep în presa din Franța: ”Ar fi un dezastru”

Simona Halep a fost depistată dopată și suspendată timp de patru ani. Sportiva a făcut apel la TAS, în incercarea de a-și dovedi nevinovîția. Dubla câștigătoare de Grand Slam a făcut un anunț important în presa din Franța. Iată ce a spus românca.

Ce anunț a făcut Simona Halep în presa din Franța

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă a carierei sale, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022, iar primul verdict a fost extrem de dur. Ea a fost suspendată patru ani și a făcut apel la TAS, ultima cale de atac, unde speră să arate că este nevinovată și să primească o reducere a pedepsei. Procesul va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024.

După ce în urmă cu o săptămână, Simona Halep spunea că și-ar încheia cariera în cazul în care suspendarea de patru ani va fi menținută de judecătorii de la Lausanne, acum fostul lider mondial a făcut o altă dezvăluire în presa din Franța. Sportiva a spus că vrea să revină pe terenul de tenis indiferent de cât de lungă va fi perioada de inactivitate.

Dezvăluirea Simonei Halep în presa din Franța: ”Ar fi un dezastru”

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj. Sursa foto: Profimedia

”Prefer să nu iau în considerare scenariul extrem, cel rău. Ar fi un dezastru. Mai ales pentru că, dacă sancțiunea va fi menținută, nu pot știi ce se va întâmpla peste trei ani, cum se va schimba corpul meu.

Visul meu este să revin, indiferent de vârstă. Un lucru e cert, aleg cum îmi termin cariera și nu vreau să se termine altundeva decât pe teren. Cred că, având în vedere munca pe care am depus-o în toți acești ani, merit asta”, a spus Simona Halep, pentru Paris Match.

Ce scrie Gazzetta dello Sport despre cazul Halep

Cazul Simonei Halep a intrat și în atenția unuia dintre cele mai mari ziare de sport din Italia, Gazzetta dello Sport. Jurnaliștii italieni au scris despre dorința acesteia de a-și demonstra nevinovăția și i-au dedicat un material numit: „Halep nu renunță după descalificarea adusă de dopaj: ”Îmi voi demonstra nevinovăția”. De asemenea, au vorbit despre retragerea sportivei, în cazul în care nu va obține la Lausanne reducerea pedepsei.

Simona Halep nu a încetat niciodată să lupte, și nu are de gând să o facă acum. Acum nu mai luptă împotriva unei adversare pe teren, cel puțin pentru moment, ci împotriva suspendării pentru dopaj care i-a întrerupt cariera, o lovitură puternică de patru ani care, dacă ar fi confirmată, ar închide practic socotelile pentru fostul număr unu mondial în vârstă de 32 de ani”, a scris Gazzetta dello Sport.

Citește și: Ion Țiriac, noi declarații dure despre cazul Simonei Halep: ”Este inadmisibil, intolerabil, imoral”

Simona Halep, acuzații din America

Fosta jucătoare americană Alexandra Stevenson, semifinalista de la Wimbledon din 1999, a vorbit despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Ea a subliniat că ”nu a fost deloc inteligent” din partea româncei că i-a oferit întreaga responsabilitate lui Patrick Mouratoglou să-i aleagă suplimentele. În plus, afirmă că era și obligația fostului lider mondial să verifice.

Totul este încă uluitor pentru mine, pentru că ea a predat totul antrenorului ei: nutriția, antrenamentele, încrederea ei. Ea și-a predat toată ființa sportivă echipei lui Mouratoglou.

Citește și: Jurnalistul care a intervievat-o pe Simona Halep a rupt tăcerea. Ce impresie i-a lăsat sportiva: ”A suferit un șoc”

Acum, a fost un lucru inteligent pe care l-a făcut? Nu, desigur, nu a fost ceva inteligent ce a făcut, pentru că, la sfârșitul zilei, jucătoarea este responsabilă. Până la urmă, ea a luat tot ce a luat și de asta îmi este dificil, ca sportiv, să mă împac cu situația”, a spus Alexandra Stevenson, conform Sports Illustrated.

Simona Halep se află în repaus forțat din octombrie 2022, după un test antidoping pozitiv pentru Roxadustat. Dar se apără și susține că a fost deepistată pozitiv din cauza unui supliment alimentar cu colagen contaminat cu substanța interzisă. Campioana de la Roland Garros și Wimbledonn a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open 2022, când a fost eliminată în primul tur.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele