22 oct. 2023 | 07:55

Cum activezi apelurile Wi-Fi, pe Android. Metoda la îndemâna oricui

ACTUALITATE
Cum activezi apelurile Wi-Fi, pe Android. Metoda la îndemâna oricui

Apelarea prin Wi-Fi permite telefonului tău Android să folosească cea mai bună conexiune din casa ta pentru apeluri telefonice și mesaje text.

Vei obține sunet de calitate superioară și este perfect dacă locuiești într-o zonă moartă.

Vezi și: Cum suni la 112 fără ca atacatorul să-și dea seama de asta, dacă ești în pericol

Cum să activezi apelurile Wi-Fi pe Android

Apelarea prin Wi-Fi poate fi de obicei activată accesând Setările aplicației „Telefon” și activând-o. Cu toate acestea, cu unii operatori, trebuie să activezi apelurile Wi-Fi cu aplicația lor.

Pe dispozitivele Samsung Galaxy, accesează aplicația implicită „Telefon” și atinge pictograma cu trei puncte din dreapta mijloc. Selectează „Setări” și comută pe „Apel Wi-Fi” dacă nu este deja.

Cu aplicația „Telefon de la Google”, care poate fi transformată în apelant implicit, atinge pictograma meniului cu trei puncte din dreapta sus și selectează „Setări”. Apoi accesează Apeluri/Conturi de apelare > Apelare Wi-Fi > activează-l. Poate fi necesar să selectezi mai întâi cartela SIM.

Google Fi este un operator care te face să activezi apelurile Wi-Fi prin aplicația sa. Pentru a face acest lucru, deschide aplicația Google Fi și selectează „Apel Wi-Fi” în fila „Cont”. Asta te va duce la ecran pentru a-l activa.

În funcție de telefonul și operatorul tău Android, acest proces poate arăta diferit. De asemenea, poți căuta Apel Wi-Fi în aplicația Setări pentru a vedea dacă opțiunea este disponibilă acolo.

Vezi și: Vodafone lansează, în sfârșit, cea mai utilă opțiune. Cum activezi VoLTE

De ce ar trebui să folosești apelurile Wi-Fi, de fapt

Dacă părăsești rețeaua Wi-Fi, apelul va trece automat la 5G, LTE sau la următoarea cea mai bună conexiune.

Este posibil să observi un mic sughiț în apel, dar de obicei este destul de fără întreruperi. Poți dezactiva apelurile prin Wi-Fi pe Android dacă observi probleme cu telefonul care rămâne conectat la Wi-Fi.

Apelarea prin Wi-Fi este exact ceea ce pare: apelurile telefonice sunt efectuate prin Wi-Fi în loc de conexiunea celulară a telefonului. Deși aceasta este o caracteristică veche a Android, mulți încă nu știu că există.

Frumusețea apelurilor prin Wi-Fi este că, în esență, funcționează fără să fie nevoie să te gândești la semnal. Odată activat, telefonul va folosi automat apelarea prin Wi-Fi dacă ești conectat la o rețea Wi-Fi solidă și va trece la cel mobil atunci când este necesar, fără a întrerupe apelul.

Vezi și: Cum activezi apeluri telefonice prin Wi-Fi pe iPhone: la ce ajută VoLTE și ViLTE

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele