Astăzi avem pentru voi un subiect care sigur vă va interesa, mai ales dacă sunteți pasionați de călătorii.
Este vorba de cele mai periculoase orașe din România, conform unui sondaj Storia.ro realizat pe 93.532 de români din toată ţara.
Rezultatele au fost date de costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului, zgomotul urban, curăţenia, spaţiile verzi, transportul public sau accesul la educaţie.
Hai să aflăm detalii!
Timp de un an, între 2016 și 2017, Storia.ro a realizat un studiu complex despre siguranța orașelor și a cartierelor din România. La el au răspuns pe 93.532 români din toată ţara și scopul lui a fost să afle care sunt cele mai sigure sau periculoase orașe din România.
Orașele sigure sunt și cele cu un PIB ridicat, care au un număr mare de locuitori, peste 300.000, și rata șomajului scăzută, de preferat sub 4%. Cele mai nesigure orașe sunt cele cu sub 100.000 de locuitori și șomaj de peste 8%.
Când vine vorba despre regiuni sigure, în top se află Transilvania, urmată de Crișana, București și Ilfov, Banat, Oltenia, Dobrogea pe locul 6, apoi Muntenia, Moldova și Maramureș pe 9.
Spre surprinderea multora, Oradea a fost votat cel mai sigur oraș din țară. Topul continuă apoi cu Brașov, Cluj, Sibiu, Sfântul Gheorghe, Timișoara, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, București și Slobozia.
Când vine vorba despre cele mai nesigure orașe din România, primul loc este ocupat de Alexandria, care este urmat de Suceava, Satu Mare pe trei, Bacău pe patru, Călărași pe cinci, Târgoviște, Vaslui, Piatra Neamț pe opt, Galați și Reșița pe 10.
Când vine vorba despre siguranța cartierelor din țară, românii au ales 20 de locații diferite:
La polul opus, aceiași oameni au votat și care sunt cele mai puțin sigure cartiere din România:
Când vine vorba despre București, capitala României, cele mai sigure cartiere au fost votate Aviației, Tineretului, Titan, Băneasa, Baba Novac, Balta Albă, Dristor, Drumul Taberei, Brâncoveanu sau Bucureștii Noi.
La polul opus, cele mai nesigure cartiere din București sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului, Rahova, 23 August (Cățelu), Pantelimon, 1 Decembrie 1918, Militari, Lacul Tei și Colentina.