Cele mai comune greșeli pe care le fac utilizatorii noi de Android: tu le faci?
Telefoanele și tabletele Android sunt pline de funcții grozave, dar asta este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Probabil că există o mulțime de lucruri despre care nu știi și poate chiar unele lucruri pe care le faci greșit. Să reparăm unele greșeli.
Închizi aplicațiile prea des
Unul dintre cele mai mari mituri Android este că închiderea aplicațiilor îmbunătățește durata de viață a bateriei. Acest lucru nu a fost niciodată adevărat și poate face mai mult rău decât bine. Deși poate părea de bun simț, mai ales dacă ești obișnuit cu un sistem de operare desktop, nu este necesar pe un dispozitiv Android. Android este conceput pentru a gestiona aplicațiile care rulează în fundal pentru tine. Când sunt necesare resurse, va închide automat aplicațiile care nu au fost folosite de ceva timp. Dacă închizi fiecare aplicație când ai terminat cu ea, aceasta trebuie întotdeauna să pornească de la început, ceea ce necesită mai multă putere și resurse.
Ești prea generos cu permisiunile
Aplicațiile Android pot solicita o mare varietate de permisiuni – totul, de la locație la activitatea corpului. Este ușor să fii prea indulgent cu permisiunile – cu siguranță aplicațiile încearcă din greu să obțină acces. De exemplu, pentru accesul la locație, ai opțiunea de a alege între locația „Precisă” și „Aproximativă”. Ar trebui să mergi întotdeauna cu „Precisă” ori de câte ori poți. O altă practică bună este să acorzi aplicațiilor permisiuni temporare. Alege „Numai de această dată” dacă este ceva ce nu vei folosi des.
Greșelile pe care le faci pe un telefon cu Android
Instalezi aplicații antivirus
Fiind cel mai popular sistem de operare din lume, Android este în mod natural o țintă mare pentru viruși și programe malware. Ai putea crede că asta înseamnă că trebuie să instalezi o aplicație antivirus pe telefonul tău Android. Nu. Android are mai multe straturi de protecție încorporată pentru a-ți proteja dispozitivul de atacuri rău intenționate. Marea majoritate a oamenilor nu trebuie să-și facă griji cu privire la utilizarea unei aplicații antivirus.
Nu explorezi meniul de opțiuni ascunse
Android are un meniu ascuns numit „Opțiuni pentru dezvoltatori”. După cum sugerează și numele, majoritatea lucrurilor din acest meniu sunt pentru dezvoltatori, dar există unele caracteristici pe care omul obișnuit le poate găsi utile. Ar trebui să arunci o privire.
Folosești accesorii ieftine, potențial nesigure
Telefonul tău Android a venit probabil cu cel puțin câteva accesorii – un cablu de încărcare – dar poate vrei să ai mai multe prin casă. Cu atât de multe accesorii ieftine pe Amazon, este foarte ușor să obții unul prost. Cablul USB-C greșit îți poate prăji dispozitivul și ai putea pierde beneficiile unei încărcări rapide.