Cele mai bune romane de ficțiune istorică din toate timpurile: care ți se pare interesant?
Cărțile istorice sunt întotdeauna o lectură plăcută, mai ales atunci când autorul face multe cercetări asupra perioadei de timp.
De aceea, Books of Brilliance a decis să listeze cele mai bune romane de ficțiune istorică din toate timpurile. Continuă să citești, pentru a vedea ce romane au ajuns în această listă.
A alege doar zece romane istorice nu este ușor. Unele clasice au trebuit să fie lăsate deoparte, dar lista a ieșit bună. Sunt prea multe romane grozave și s-ar putea face o grămadă de liste. Lista în cauză o poți vedea mai jos.
Cele mai bune cărți de ficțiune istorică
The Pillars of the Earth, de Ken Follett – un roman istoric al autorului britanic Ken Follett, publicat în 1989, despre construirea unei catedrale în orașul fictiv Kingsbridge, Anglia.
All the Light We Cannot See, de Anthony Doerr – Marie-Laure locuiește la Paris, lângă Muzeul de Istorie Naturală, unde lucrează tatăl ei. Când ea împlinește 12 ani, naziștii ocupă Parisul, iar tatăl și fiica fug în cetatea fortificată Saint-Malo, unde unchiul retras al lui Marie-Laure locuiește într-o casă lângă mare. Cu ei poartă ceea ce ar putea fi cea mai valoroasă și periculoasă bijuterie a muzeului.
The Underground Railroad, de Colson Whitehead – Cora este o sclavă într-o plantație de bumbac din Georgia. Viața este un iad pentru toți sclavii, dar mai ales pentru Cora; o proscrisă chiar și în rândul colegilor ei africani, ea decide să-și asume un risc terifiant și să evadeze.
Pachinko, de Min Jin Lee – patru generații de imigrantț coreeni înfruntă destinul în Japonia secolului XX.
The Red Tent, de Anita Diamant – Numele ei este Dinah. În Biblie, viața ei este sugerată doar într-un scurt și violent ocol în cadrul capitolelor mai familiare ale Cărții Genezei, care sunt despre tatăl ei, Iacov și despre fiii săi. Povestit cu vocea lui Dinah, acest roman dezvăluie tradițiile și frământările femeii antice.
Homegoing, de Yaa Gyasi – un roman de o amploare uluitoare și o putere emoțională care urmărește trei sute de ani în Ghana și, pe parcurs, devine, de asemenea, un roman american cu adevărat grozav.
The Book Thief, de Markus Zusak – un roman de ficțiune istorică al autorului australian Markus Zusak, plasat în Germania nazistă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Outlander, de Diana Gabaldon – Anul este 1945. Claire Randall, o fostă asistentă, tocmai s-a întors din război și s-a reunit cu soțul ei într-o a doua lună de miere. Dintr-o dată, ea este o Sassenach — o „străină” — într-o Scoție sfâșiată de război.
Beloved, de Toni Morrison – un roman din 1987 al romancierului american Toni Morrison. Amplasat în perioada de după Războiul Civil American, romanul spune povestea unei familii disfuncționale formată din foști sclavi a căror casă din Cincinnati este bântuită de un spirit răuvoitor.
The Nightingale, de Kristin Hannah – în satul liniștit Carriveau, Vianne Mauriac își ia rămas bun de la soțul ei, Antoine, în timp ce acesta se îndreaptă spre front. Ea nu crede că naziștii vor invada Franța, dar o invadează. Când un căpitan german rechiziționează casa lui Vianne, ea și fiica ei trebuie să trăiască cu inamicul sau să piardă totul.