05 nov. 2023 | 08:59

Cel mai rapid card microSD de 1,5 TB din lume: Ce știe să facă, cum te ajută la nevoie

ACTUALITATE
Cel mai rapid card microSD de 1,5 TB din lume: Ce știe să facă, cum te ajută la nevoie

SanDisk a anunțat un card microSD pe care compania îl consideră cea mai rapidă opțiune cu capacitate mare de pe piață.

Cu toate că industria foto a renunțat, în mare parte, la cardurile microSD, acestea rămân comune pentru smartphone-uri, drone și camere mici precum GoPro-uri sau altele.

Vezi și: Cel mai rapid stick USB din lume este noul SanDisk Extreme Pro

1,5 TB pe repede-înainte

Pentru acestea, SanDisk a produs ceea ce pretinde a fi cel mai rapid card microSD UHS-I cu capacitate mare de 1,5 TB, din lume.

Trebuie menționat că nu este pretins că este cel mai rapid card microSD sau chiar cel mai rapid „cu capacitate mare”, ci doar că este cel mai rapid la capacitatea de 1,5 TB. Compania spune că noul card poate atinge viteze de citire de până la 150 MB/s.

SanDisk nu menționează cât de rapid poate scrie și specifică faptul că promisiunea de 150 MB/s poate fi atinsă doar atunci când este utilizat în mod specific cu cititorul de carduri MobileMate USB 3.0 microSD.

Cu alte cuvinte, aceste viteze nu pot fi atinse de un dispozitiv de captură, iar vitezele de citire nu sunt la fel de importante ca cele de scriere în ceea ce privește performanța unui dispozitiv.

Vezi și: SanDisk a lansat primul card microSD de 400GB

Cât costă noul card microSD de la SanDisk

Noul card este disponibil acum la prețul de 230 de dolari și vine cu o garanție limitată de 10 ani.

Împreună cu noul card microSD, SanDisk a anunțat și un card CFexpress Type B sub brandul Pro-Cinema. Compania promite viteze de scriere susținute de 1.400 MB/s, astfel că camerele pot înregistra video 8K fără a scădea numărul de cadre.

Noul card este disponibil acum la prețul de 400 de dolari pentru capacitatea de 320 GB și 700 de dolari pentru capacitatea de 640 GB.

Vezi și: SanDisk a creat stick-ul USB cu cea mai mare capacitate de stocare din istorie

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele