SanDisk a creat stick-ul USB cu cea mai mare capacitate de stocare din istorie

SanDisk a creat stick-ul USB cu cea mai mare capacitate de stocare din istorie

SanDisk ți-a creat stick-ul USB de cea mai mare capacitate de până acum: nici mai mult, nici mai puțin de 4 TB. Dar, deocamdată este doar un prototip și, dacă ai încredere în stick-uri cu capacitate atât de mare, ar putea fi ce-ți trebuie.

Deja știi ce reputație are SanDisk, cel puțin când vine vorba de cardurile sale de memorie, care sunt printre cele mai rapide și mai durabile. Iată că brandul deținut de Western Digital a creat și un stick cu conexiune USB Tip C, pe care l-a prezentat la marele “târg” tehnologic CES 2019, din Las Vegas (S.U.A.).

Acest stick USB are o capacitate impresionantă de 4 TB, cea mai mare capacitate integrată vreodată într-o unitate flash de acest gen. Desigur, spațiul de stocare este important, dar poate mult mai valoroasă este viteza de scriere, iar despre ea încă nu avem informații. Vorbim, totuși, de SanDisk, prin urmare, nu cred că s-ar face de râs tocmai la acest capitol.

stick usb

Deocamdată, stick-ul USB Tip C de 4 TB este disponibil doar sub formă de prototip, urmând să fie distribuit și pe piață curând.

Nici prețul nu îl cunoaștem. Chiar dacă nu e încă disponibil pe piață, SanDisk putea măcar să dea un indiciu despre câte cifre va avea prețul acestei unități de stocare. Cu siguranță va fi unul foarte mare, deoarece chiar și stick-urile care au până în 2 TB pot ajunge la peste 1.000 de dolari, după cum spun cei de la The Verge.

ssd sandisk

Tot în cadrul CES 2019, SanDisk a prezentat și SSD-ul extern Extreme Pro Portable, capabil de viteze de transfer de până la 1 GB/s. Noul SSD SanDisk va fi disponibil pe piață din această primăvară, în trei versiuni: de 2 TB, 1 TB și 500 GB.

O altă „vedetă” SanDisk a fost My Passport Go SSD, un alt SSD extern și ultraportabil, disponibil în două variante, de 1 TB și 500 GB, cu cablu USB integrat.

Citește și:
Sursa: Fossbytes