10 feb. 2023 | 08:25

Ce merită să joci pe Xbox Game Pass: oferta de neegalat pe PC și consolă

ACTUALITATE
Ce merită să joci pe Xbox Game Pass: oferta de neegalat pe PC și consolă

De la Hi-Fi Rush la Mass Effect, iată tot ce ar trebui să joci pe Xbox Game Pass.

Cu peste 400 de jocuri incluse, Xbox Game Pass continuă să fie una dintre cele mai bune oferte în domeniul jocurilor. Definind industria, anul trecut Game Pass a împins Sony să capituleze în sfârșit și să relanseze PlayStation Now ca un serviciu competitiv, dar care încă se simte cu câțiva pași în urmă. Pentru 10 USD pe lună, Game Pass îți oferă acces la o bibliotecă de jocuri video în stil Netflix pe care le poți descărca și juca oricând dorești. Până când sunt date jos amintindu-ți că acestea sunt împrumutate și nu cumpărate.

Amploarea serviciului este destul de descurajantă în acest moment, iar jucătorii pot ajunge cu ușurință în acea stare asemănătoare Netflix de navigare, dar care nu aleg niciodată.

Deci, mai jos vei găsi alegerile mele pentru jocul pe care vei dori să îl descarci mai întâi, într-o gamă largă de genuri.

Hi-Fi Rush

Hibridul ritm/acțiune al Tango Gameworks a fost o surpriză pentru Game Pass în ianuarie, iar amestecul său molipsitor de luptă în stilul Devil May Cry și sincronizarea jocului de ritm este o încântare de privit. Chiar dacă nu ești înclinat din punct de vedere ritmic, Hi-Fi Rush este mai mult decât acomodator pentru cei dintre noi cu două picioare stângi, așa că dacă ideea de a juca un joc de ritm îți sună descurajant, nu lăsa asta să te sperie.

Jocul îl urmărește pe Chai, un aspirant rockstar care este echipat din greșeală cu un implant de player mp3 care îl face pe el și tot ce îl înconjoară să se miște pe ritmul muzicii sale. Este prostesc, elegant și cu adevărat amuzant, pe lângă faptul că este un joc de acțiune grozav.

Mass Effect: ediție legendară

La peste un deceniu de la încheierea sa, trilogia Mass Effect este încă o mărturie a BioWare în cea mai bună formă.

Seria RPG științifico-fantastică este în flux în acest moment, cu un nou joc pe drum, dar povestea originală a comandantului Shepard și a echipajului din Normandy trece testul timpului, mai ales după actualizările primite de toate cele trei jocuri ca parte a ediției legendare remasterizate. Deși da, sunt împărțite în trei jocuri, trilogia Mass Effect este structurată ca o serie episodică, fiecare intrare ulterioară permițându-ți să îți transferi personajul personalizat și deciziile lor în jocul următor. Nu orice decizie sfârșește prin a modifica jocul la un nivel fundamental, dar natura continuă a acestor jocuri se simte mult mai pronunțată atunci când le poți juca pe toate într-un singur lansator. Este un serial defectuos, frumos și, chiar și după tot acest timp, nu există nimic asemănător.

Dacă nu ai mai jucat niciodată Mass Effect și ai un abonament Game Pass trebuie să-l încerci.

Beacon Pines

Acest joc de aventură uimitor de frumos, desenat și pictat manual, dezminte o inimă mai întunecată.

Prezentarea cărții de povești și personajele drăguțe ale animalelor ar putea sugera că este un joc pentru copii, dar cu siguranță nu este: aceasta este o poveste fantastică, ciudată, a unui oraș mic în ghearele unei mari corporații, cu moarte, mutație și cuvinte grosolane toate pe masă.

Ceea ce face ca Beacon Pines să fie atât de interesant este felul în care se termină. Și se termină. Și se termină. Sfârșiturile false repetate oferă o oportunitate de a trece înapoi prin cartea de povești și de a schimba un cuvânt cheie din poveste, apoi de a juca această nouă versiune a realității, în timp ce tânărul Luka și prietenii săi sunt implicați în conspirații antice și deversări chimice moderne.

Este amuzant, emoționant și, uneori, extrem de emoționant, chiar dacă povestea sa devine absolut nebunească în unele dintre ramurile ulterioare. O abordare unică a povestirii, însoțită de o astfel de artă uluitoare, face din acesta o atracție esențială atâta timp cât este pe Game Pass.

A Plague Tale: Requiem

Acolo unde odată a fost Innocence, acum stă Requiem. Deși este păcat că ambele jocuri nu sunt în Game Pass în același timp, continuarea a schimbat locurile cu originalul, ceea ce înseamnă că ai cea mai recentă lansare din această poveste infestată de șobolani.

Frații Hugo și Amicia trebuie să se strecoare și să lupte într-o lume medievală plină de șobolani, înfricoșări și moarte, încercând să ajungă pe o insulă legendară care ar trebui să le ofere siguranță. Dar, mai ales, sunt șobolani. Miliarde de rozătoare, unduindu-se în hoarde nenorocite, zvârcolindu-se și zvârcolindu-se în jurul tău.

Death’s Door

Death’s Door, un joc de acțiune izometric despre viața de apoi, nu are niciun pixel deplasat. Joci ca o cioară, un agent de bază la o agenție responsabilă cu păstorirea sufletelor la locul lor de drept după moarte. Lupta este dură, sigur, dar bine reglată în măsura în care știi că fiecare eșec este vina ta.

Luptele cu boșii sunt necruțătoare, cerându-ți să memorezi tipare, să te ștergi de praf și să încerci din nou (și din nou). Temnițele inventive se desfășoară încet, dezvăluindu-se ca labirinturi complexe. Death’s Door este ancorat în plus de o poveste deșteaptă, cu o abordare emoționantă, dar plină de umor asupra vieții, morții și tot ce se află între ele.

Deep Rock Galactic

Dacă totul este Left For Dead acum, atunci Deep Rock Galactic a încolțit complet unghiul spațiului. Un shooter PvE coop, tu și până la alți trei prieteni alegeți una dintre cele patru clase de joc și trageți în valuri peste valuri de insecte spațiale. Toate clasele sunt unice, fiecare având arme diferite care se simt grozav de împușcat.

Este amplasat în mare parte în prăpastiile subterane ale unei operațiuni miniere, așa că, în timp ce transformi respectivele insecte spațiale în pulpă, trebuie să jonglezi cu sarcini ușoare, cum ar fi mineritul și altele asemenea. Hei, toți trebuie să muncim, nu?

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Hellblade: Senua’s Sacrifice este un joc solid de acțiune la persoana a treia, dar acesta nu este atracția principală. Personajul, Senua, un războinic pict fictiv care a trăit în anii 900, suferă de psihoză. Dezvoltatorul Ninja Theory a apelat la un grup de experți în sănătate mintală pentru a prezenta în mod corespunzător realitățile afecțiunii. Cu siguranță vei dori să-l joci cu căști, deoarece Senua experimentează halucinații auditive („Furii”, după ea). Designul sonor de acolo este de neegalat.

Slay the Spire

Biblioteca Game Pass se schimbă în mod constant și este prea ușor de ratat atunci când jocuri grozave ajung în linie. Așadar, știri flash: Slay The Spire, roguelike-ul care construiește pachete care a inspirat o mie de roguelike-uri care construiesc pachete, este în Game Pass.

Bătăliile sunt pe rând. Cu fiecare victorie reușită, navighezi pe căi ramificate până în vârful unei turle, unde te confrunți cu un bos.

Fiecare rundă adaugă mai multe cărți potențiale la rotație, permițându-ți să schimbi strategiile în timp. De asemenea, poți lucra pentru a debloca diferite personaje, fiecare dintre ele având avantaje diferite. Roguelike-urile în ritm rapid precum Hades au fără îndoială farmecele lor. Dar uneori vrei ceva care să încetinească puțin lucrurile, fără a sacrifica intensitatea.