Ce mâncare primește o femeie care a născut la un spital de stat din România. Meniul rușinos a stârnit critici și revoltă
În România, statul nu cere bani pentru femeile care aleg să nască la spitalele publice, așa că multe aleg să fac acest lucru, pentru a economisi bani. Deși condițiile nu sunt grozave și nu se compară cu cele dintr-un spital privat, multe dintre proaspetele mămici spun că lucrurile decurg bine, însă există privințe în care se poate face mai mult. Este și cazul Anei, o femeie care abia a născut într-un spital de stat și a ținut să le arate prietenilor săi virtuali ce a primit de mâncare în zilele ce au urmat.
Cum arată meniul unei femei care a născut la un spital de stat din România
Femeia este din Timișoara, iar clipul pe care l-a postat a devenit viral. În prima zi de când a devenit mămică, Anei i s-a adus micul dejun: un crenvurșt, un cubuleț de unt, puțină dulceața, o bucățică de brânză, o chiflă și o cană de ceai.
Masa de prânz a constat într-o cană de supă clară, un iaurt, puțin pilaf și o bucățică de carne. Dacă lucrurile au fost decente până acum, cina a adus revolte din partea mămicii, dar și a celor care au văzut meniul.
@anamargauan Meniul de la spitalul de stat. Ziua 1 după naștere.🫠 Timișoara. #spital #spitalstat #nastere #nasterenaturala #timisoara #timisoara_romania🇷🇴 #romania #tiktokromania #fyp #foryou #viral #sarcina #sarcinamea #sarcina2023 ♬ sunet original – Silviu 🤲❤️
Anei i s-a adus la cină un singur ou și „puțin parizer”. Comentariile au arătat că se poate și mai râu.
„Stați bine. Eu am primit ceai cu pateu, supă semi-limpede și seara macaroane cu umbra de brânză”, a povestit o femeie.
Alta i-a spus că speră ca familia ei să îi fi adus mâncare bună de acasă. Au existat și voci care s-au lăudat cu experiențele în spitalele de stat. O femeie a spus că a primit mâncare foarte bună și suficientă, iar cei dragi nu au fost nevoiți să îi aducă nimic de mâncare.
Nu e primul episod de acest fel
Un scandal asemănător a avut loc anul trecut, când o femeie care abia născuse a primit la micul dejun 3 felii de pâine, un crenvurșt și câte o lingură de gem, respectiv unt.
Conducerea spitalului Cantacuzino a răspuns public, spunând că pentru hrana unei proaspete mămici se alocă 22 de lei pe zi. De altfel, reprezentanții au declarat că din punct de vedere al caloriilor, meniul este în optim.
Ca termen de comparație, într-un spital din Marea Britanie, o femeie care abia a născut primește la o masă un iaurt, un pahar de suc de portocale, un măr, biscuiți și câteva sandvișuri cu șuncă.