Câte sunt cascadorii și cât de mult sunt folosite efectele speciale în Misiune Imposibilă 7: Tom Cruise s-a întrecut pe el însuși în noul film din franciză
Cascadorul de la Hollywood, Tom Cruise, a continuat să-și împingă limitele cu cascadorii care sfidează moartea în filmele sale Mission: Impossible care se bazează foarte puțin pe CGI. Iată cum și-a făcut cascadoriile în Misiune Imposibilă 7.
Performanțele remarcabile realizate în Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One îi lasă pe spectatori să se întrebe cât de mult din film este real și cât este CGI. Cel de-al șaptelea film al râvnitei francize Mission: Impossible îl aduce pe eroicul Ethan Hunt interpretat de Tom Cruise la noi extreme, cu intenția de a revitaliza un box-office zdruncinat. Cruise a reușit deja să salveze box office-ul de vară cu veniturile masive de anul trecut Top Gun: Maverick, pe care speră să-l depășească.
Cascadoriile adaugă un element de suspans suplimentar și uimire că ceea ce vede, de fapt, spectatorul este real, ceea ce a reprezentat o parte majoră a istoriei filmului. Cruise posedă o înțelegere clasică a blockbuster-ului de la Hollywood, care pune autenticitatea, asumarea de riscuri și efortul uman pur peste imaginile costisitoare, dar fără suflet, generate de computer.
Misiune Imposibilă 7 și cascadoriile lui Cruise
Tom Cruise realizează cu adevărat toate cascadoriile din Mission: Impossible 7, folosind foarte puțin CGI. Cea mai șocantă cascadorie dintre toate este, desigur, este scena sa de săritură de pe stâncă, ce sfidează moartea, pe care a repetat-o de opt ori înainte de a obține dubla perfectă. Cruise a fost întotdeauna dornic să-și realizeze propriile cascadorii în filmele sale, în special în franciza Mission: Impossible, pe care a adus-o în mod continuu la noi culmi, doar datorită muncii sale incredibile, care se îmbunătățește cu fiecare nou episod. Cruise concepe el însuși multe dintre ideile originale, spre teroarea și entuziasmul producătorilor și regizorilor de la Hollywood.
Unele dintre celelalte cascadorii extraordinare ale lui Cruise pot fi văzute în filmele anterioare Mission: Impossible, cum ar fi Ghost Protocol, Rogue Nation și Fallout. Fiecare film conține o nouă cascadorie care împinge limitele lui Cruise, limitele francizei și ale Hollywood-ului însuși. Ghost Protocol îl prezenta pe Cruise atârnând de o parte a celei mai înalte clădiri din lume din Dubai, în timp ce Rogue Nation l-a prezentat ținându-se de o aeronavă militară în timp ce decola. În Fallout, Cruise a pilotat un elicopter în timpul unei urmăriri de mare viteză, continuând în Dead Reckoning Part One cu săritura sa uluitoare de pe o stâncă, pe o motocicletă, care lasă publicul uimit.
Unele dintre cascadoriile lui Tom Cruise au necesitat CGI pentru a completa fundalurile periculoase ale faptelor sale fizice din viața reală. Unele fundaluri ale scenelor sunt îmbunătățite prin utilizarea CGI pentru a face faptele sale fizice să pară a fi în mod constant sfidătoare și extrem de riscante.
Utilizarea CGI pentru a crea circumstanțe mai periculoase pentru cascadoriile naturale ale lui Tom nu ar trebui să îndepărteze devotamentul incredibil de impresionant al actorului în vârstă de 61 de ani. Nu există niciun alt actor important de la Hollywood pe planetă care să-și asume continuu riscuri la un nivel atât de înalt, de dragul autenticității în filme, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Cruise a fost numit salvatorul modern al cinematografiei.