22 sept. 2023 | 16:52

Când se taie cardurile pentru alimente în 2024. Guvernul nu ne mai dă 250 de lei pe cardurile sociale?

ACTUALITATE
Când se taie cardurile pentru alimente în 2024. Guvernul nu ne mai dă 250 de lei pe cardurile sociale?

Mulți români se întreabă care este data la care Guvernul va tăia cardurile sociale și nu le va mai oferi tranșa de 250 de lei, din două în două luni. Ei bine, momentan oamenii pot sta liniștiți. Cel mai probabil și-n 2024 vor primi bani de la stat pentru alimentele de bază.

Aproape 2,5 milioane de români se află într-o situație economico-socială vulnerabilă, motiv pentru care statul a decis să le întindă o mână de ajutor și să le ofere, la fiecare două luni, câte 250 de lei – bani pe care îi pot utiliza în a achiziționa alimente de bază sau pentru a plăti mese calde în diferite localuri cu acest specific.

Ajutorul se dovedește a fi de mare folos pentru multe familii, în care fiecare leu contează și poate face diferența dintre o masă plină și una goală.

Prin urmare, oamenii se gândesc cu teamă că se pot trezi într-o zi că statul le va tăia acest beneficiu, mai ales că se tot vorbește despre necesitatea adoptării unor reforme privind banii publici și diminuarea cheltuielilor bugetare, din cauza deficitului pe care-l avem.

Se elimină ajutorul de 250 de lei pentru mâncare?

Cu toate acestea, ne asigură guvernanții, beneficiarii cardurilor sociale nu au niciun motiv de îngrijorare, fiindcă vor continua să primească bani de la stat pentru alimente de bază.

Ajutorul oferit o dată la două luni va continua și anul viitor, chiar dacă implică un efort bugetar substanțial din partea statului, într-o perioadă în care banii reprezintă o mare problemă pentru administrația publică de la noi din țară.

”Ce pot să vă spun este că măsura cardurilor de alimente va continua și după 1 ianuarie 2024. Asta pot să vă spun sigur”, a transmis ministrul de resort.

O altă informație importantă vizează faptul că următoarea tranșă de bani urmează să ajungă în conturile beneficiarilor la jumătatea lunii octombrie.

”Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”, a explicat ministrul pentru Antena 3 CNN.