22 iun. 2023 | 09:37

Au vrut să filmeze Our Planet, dar au dat de Fălci: evenimentul care i-a speriat cumplit pe cei de la Netflix

ACTUALITATE
Au vrut să filmeze Our Planet, dar au dat de Fălci: evenimentul care i-a speriat cumplit pe cei de la Netflix

Netflix pare să fi dat întâmplător peste propriul remake, de data asta din viața reală, a filmului Fălci.

O echipă de producție a serviciului de streaming, care filma în Hawaii, s-a întâlnit cu mai mulți rechini tigru, eveniment care a dus la panică totală.

Echipa filma pentru seria de documentare Netflix „Our Planet II”, povestită de biologul britanic Sir David Attenborough.

Huw Cordey, unul dintre producătorii documentarului, a declarat pentru Forbes că, la un moment dat, se urmărea un pui de albatros Laysan din Hawaii pentru a vedea cum călătoresc „cele mai longevive păsări” în jurul planetei.

Așadar, au vrut să facă o filmare subacvatică în jurul insulei hawaiane Laysan, unde ar fi putut filma rechinii tigru la adâncime, în timp ce puiul albatros își petrecea primele luni ale vieții învățând cum să zboare.

„Un rechin tigru a sărit la barcă și a făcut găuri uriașe în ea”

„În prima zi în care rechinii tigru s-au aflat prin preajmă, echipajul a urcat în aceste bărci gonflabile și doi rechini i-au atacat”, a spus Cordey. „A fost ca ceva ca din Fălci”, a mai spus acesta.

Toby Nowlan, unul dintre producătorii documentarului, a vorbit, de asemenea, despre ceea ce s-a întâmplat, declarând pentru Radio Times că atunci când echipajul se afla în bărcile gonflabile, rechinii au început să vină înspre ei.

„Un rechin tigru a sărit la barcă și a făcut găuri uriașe în ea”, a spus el. „Toată barca a explodat. A fost îngrozitor. Acesta a fost al doilea rechin în acea zi care ne-a atacat”, a adăugat Nowlan.

Comportamentul rechinilor pe care i-au întâlnit cei de la Netflix a fost „extrem de neobișnuit”, a declarat Nowlan pentru Radio Times.

„Le era incredibil de foame, așa că s-ar putea să nu fi fost suficientă hrană naturală”, s-a spus, de asemenea.

Our Planet II a fost lansat pe Netflix în data de 14 iunie și conține patru episoade care durează aproximativ 50 de minute fiecare.

Documentarul urmărește populațiile de animale în timp ce acestea continuă să se deplaseze pe o planetă în continuă schimbare, inclusiv balene cu cocoașă, urși polari, albine, țestoase marine și balene cenușii.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele