15 ian. 2023 | 09:55

Adobe se folosește de tine pentru a-și antrena AI-ul: cum îl împiedici să mai facă asta

ACTUALITATE
Adobe se folosește de tine pentru a-și antrena AI-ul: cum îl împiedici să mai facă asta

Dacă utilizezi produse Adobe cu stocare în cloud sau backup, cum ar fi Photoshop sau Lightroom, este posibil ca gigantul să îți utilizeze datele pentru a-și antrena algoritmii de învățare automată (inteligență artificială).

Adobe a explicat pe site că „poate analiza conținutul Creative Cloud sau Document Cloud pentru a oferi caracteristici ale produsului și pentru a îmbunătăți și dezvolta produsele și serviciile noastre”.

Datele scanate pot include imagini, fișiere audio, video, text sau alte documente stocate în Creative Cloud sau sincronizate între dispozitive.

Adobe spune că analiza rulează doar „pe conținut procesat sau stocat pe serverele Adobe”, așa că, teoretic, editarea fișierelor locale Photoshop sau utilizarea Lightroom Classic cu o sursă locală nu ar trebui să ducă la scanarea imaginilor tale.

Învățarea automată este folosită pentru a antrena recunoașterea obiectelor în Lightroom, dar și alte funcții similare, ceea ce ar fi fost în regulă dacă Adobe ar fi cerut voie să facă asta, mai întâi.

Cum scapi de ochii indiscreți ai inteligenței artificiale

Din fericire, dezactivarea analizei de conținut bazată pe inteligență artificială a Adobe este un proces rapid. Accesează account.adobe.com/privacy în browserul tău. Apoi derulează în jos la „Analiză de conținut” și setează comutatorul pe „Oprit”.

Adobe vă poate analiza conținutul utilizând tehnici precum învățarea automată, de exemplu, pentru recunoașterea modelelor, pentru a dezvolta și îmbunătăți produsele și serviciile noastre. Dacă preferați ca Adobe să nu vă analizeze fișierele pentru a dezvolta și îmbunătăți produsele și serviciile noastre, puteți renunța. Această setare nu se aplică în anumite circumstanțe limitate”, se arată, de asemenea, în comunicatul remis de Adobe.

Adobe remarcă, de asemenea, faptul că poate „examina manual conținutul” în situații specifice, cum ar fi conținutul care este făcut public, cum ar fi încărcarea în Adobe Stock sau secțiunea prezentată din Adobe Express.

Cu toate acestea, imaginile pe care le păstrezi pentru a le folosi privat ar trebui să fie în siguranță, urmând această logică.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele