05 oct. 2023 | 14:21

Acest loc aproape de România e raiul angajaților care muncesc de acasă: totul e mai ieftin ca la noi

ACTUALITATE
Acest loc aproape de România e raiul angajaților care muncesc de acasă: totul e mai ieftin ca la noi

Munca de acasă a devenit o practică larg răspândită pe piața muncii, după ce a ajuns să fie implementată la scară mare pe piața muncii, în perioada pandemiei de coronavirus.

Ceea ce părea inițial a fi doar o soluție de avarie în timpul crizei sanitare din 2020 și 2021 s-a transformat în 2023 într-un veritabil stil de viață, de la care numeroși angajați nici măcar nu se gândesc să se abată.

Posibilitatea de a munci de acasă vine la pachet cu o serie de avantaje incontestabile și de neegalat cu orice ofertă ai primi de la un job fizic. Depinde sigur de așteptările, preferințele, modul cum vezi viața și cum îți dorești să o trăiești, dar mulți dintre cei ce lucrează azi online spun că nu ar mai reveni la vechiul stil de viață nici plătiți regește.

Pentru acești oameni, materialul nostru se va dovedi a fi extrem de interesant și demn de a le insufla poate o idee de milioane.

Vezi aici o poveste impresionantă de viață. Acest om s-a întors în România după 18 ani pentru a-și face viața acasă, dar nu a avut nicio șansă

Merită să te muți aici cu toată familia

Este vorba despre faptul că le vom vorbi despre o potențială destinație de unde pot lucra remote, la costuri foarte avantajoase, bucurându-se de natură, de peisaje minunate și de promixitatea față de România.

Ca să eliminăm suspansul, precizăm că acest loc mirific este chiar stațiunea Bansko din Bulgaria.

Conform analizelor de pe piața muncii remote, se pare că acest loc atrage din ce în ce mai mulți nomazi digitali și nu e deloc de mirare acest lucru, dacă ținem cont de particularitățile acestei așezări, de avantajele și beneficiile pe care le aduce celor ce aleg să o transforme în o a doua casă.

Ce trebuie să știi, ca nomad digital în Bansko

Bankso e un loc superb, mai ales în sezonul rece. Aici pârtiile de ski și peisajele desprinde parcă din povești te fac să trăiești sentimentul unei vacanțe permanente, mai ales dacă îți place anotimpul rece și te dai în vânt după locuitul în cabane montane.

Aici găsești și spații de coworking unde poți lega prietenii pe viață cu alți nomazi digitali din toate țările lumii.

Mulți dintre cei ce au experimentat mutarea în această stațiune spun că per ansamblu, într-o lună de zile, au costuri mai mici decât în România. Totul depinde însă de nivelul tău de trai, de obiceiurile de consum pe care le ai și, desigur, de condițiile de cazare pentru care optezi. Totuși, atât vara cât și iarna, sigur știi că Bulgaria e o destinație de vacanță foarte accesibilă la preț, așa că nu ai cum să pierzi bani dacă faci pasul.

Vezi aici cum un român s-a dus într-o vacanță all-inclusive în Bulgaria și a rămas surprins de ce scria pe meniu.