Cum să faci bani de pe urma Băncii Transilvania: trebuie să fii major și să ai buletinul în mână
Banca Transilvania nu e doar una dintre cele mai puternice instituții prezente pe piața bancară autohtonă, dar vorbim și despre una dintre companiile de top listate pe piața de capital, ce te pot ajuta să faci bani frumoși, datorită randamentului acțiunilor sale.
Concret, dacă ești în căutarea unei soluții simple și rapide de a-ți înmulți banii și de a face profit, ai putea să te orientezi către piața de capital.
Bursa de Valori București (BVB), are o reputație excelentă care constă în faptul că, de-a lungul anilor, clienții au reușit să-și protejeze banii de inflație, dar randamentele mari le-au adus mai mult decât o umbrelă de siguranță în fața devalorizării, așa că au făcut și profit.
Banca Transilvania te poate umple de bani
Doar că sunt multe companii listate și poate fi dificil să alegi, însă dacă analizezi evoluția acțiunilor în timp, vei ști către ce merită să te îndrepți.
Valoarea acțiunilor Băncii Transilvania, de exemplu, merită să-ți câștige atenția.
„Acţiunile Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, se apreciau miercuri, la ora 17:00 cu 3,9%, pe fondul unor tranzacţii de 30,2 mil. lei, la un preţ de 21,8 lei, aceasta fiind cea mai bună şedinţă de tranzacţionare din 2023.
Lichiditatea totală era de peste 110 mil. lei, ceea ce înseamnă că banca de la Cluj a asigurat aproape o treime din valoarea tuturor tranzacţiilor. Următoarele cele mai lichide acţiuni erau Fondul Proprietatea (24,9 mil. lei) şi OMV Petrom (15,8 mil. lei), conform datelor agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti”, conform unei analize ZF.
„Motivul principal este ce s-a întâmplat în SUA cu testul de stres şi faptul că toate băncile americane l-au trecut cu bine anul acesta. Multe dintre ele au declarat că urmează să mărească dividendul, pentru că în SUA nu au fost obligate să renunţe la dividend, iar acest lucru ne duce cu gândul şi în România. şi aici au început să se îmbunătăţească toate datele cu privire la inflaţie şi la politica monetară. Este logic ca investitorii să se uite la unul dintre cei mai mari jucători din piaţă şi să se gândească că poate a fost pedepsit pe nedrept prin scăderea pe care a avut-o pe că nu a oferit dividend”, spune Alexandru Dobre, equity research, TradeVille.
Desigur că acest articol nu are ca scop să te convingă să îți investești economiile într-o companie sau în alta, însă este vorba despre promovarea unei informații utile printre investitori. Fiecare persoană, în baza unei analize și raportându-se la propriile așteptări, decide ce face și cum procedează cu banii săi. Important de reținut este faptul că traversăm o perioadă de criză inflaționistă și că avem nevoie de randamente care să ne protejeze de devalorizare. Caută soluțiile care ți se potrivesc ție cel mai bine, situației tale financiare și ia o decizie în cunoștință de cauză, fie că optezi pentru piața de capital, deschiderea unei firme, depozite bancare sau orice alt timp de investiție.