YouTube a rămas în urmă și se transformă în TikTok, peste noapte: schimbarea de care sigur nu aveai nevoie

YouTube a rămas în urmă și se transformă în TikTok, peste noapte: schimbarea de care sigur nu aveai nevoie

La fel ca Netflix, YouTube este într-o căutare permanentă de a nu pierde abonați, iar dacă asta înseamnă să se transforme în TikTok, se pare că gigantul nu se ferește de schimbări radicale.

TikTok nu este doar un fenomen cultural al ultimilor ani, dar și o mină de aur pentru creatorii de conținut. Din acest motiv, foarte mulți au migrat de la YouTube, Twitch sau Facebook către rețeaua de socializare chinezească. Încercând să țină pasul, toate celelalte platforme se vor transforma în TikTok. Facebook își frustrează deja utilizatori cu clipurile scurte de la necunoscuți, în defavoarea postărilor de la persoanele pe care le urmărești în mod autentic și chiar îți dorești să le vezi viața online.

Având în vedere că YouTube avea deja o colecție infinită de clipuri, efortul acum este să schimbe experiența oferită utilizatorilor, în așa fel încât ”să-ți aducă aminte” de TikTok. În acest scop, îți va servi o sumedenie de clipuri verticale, preferabil toate care există pe site.

YouTube devine TikTok, începând cu clipurile verticale

YouTube a început să încurajeze creatorii de conținut să-și transforme clipurile vechi de pe platformă în clipuri video de format scurt și cu raport de aspect 16:9, pe înălțime. Practic, vrea să aibă cât mai mult conținut în format Shorts, propria secțiune foarte similară cu YouTube și alternativa la Reels de pe Instagram.

În final, dacă acest trend se menține, întregul internet va deveni o mare clonă de TikTok, în timp ce fani efectivi ai TikTok vor rămâne probabil pe varianta originală. În orice caz, dacă ești încântat de mecanismul de la YouTube pentru a-ți recicla multe dintre clipurile vechi, poți face acest lucru selectând o parte de până la un minut dintr-un video și alegând secțiune care te încântă pentru a-l transforma în 16:9. Acest instrument este disponibil în aplicația YouTube pentru mobil. Această actualizare este practic o extensie a faptului că, automat, deja de ceva timp, YouTube îți transformă toate clipurile de până la 60 de secunde în Shorts.