Anunț surprinzător din partea Xiaomi: cum a trecut la mașini electrice, de la telefoane

Anunț surprinzător din partea Xiaomi: cum a trecut la mașini electrice, de la telefoane

Șeful Xiaomi, Lei Jun, a anunțat că firma sa va începe producția de mașini electrice în prima jumătate a anului 2024.

Data marchează următoarea țintă majoră pentru noua divizie de vehicule electrice a companiei, pe care Xiaomi a anunțat-o oficial la începutul acestui an. Dacă pe atunci informația părea mai mult un zvon, directorul general de la companiei, Lei Jun, a menționat oficial că producția de serie a automobilelor va începe în prima jumătate a anului 2024.

Comentariile, care au fost făcute la o întâlnire cu investitorii, au fost raportate mai întâi de presa locală și ulterior confirmate de companie. Zang Ziyuan, director al departamentului de marketing internațional al Xiaomi, a postat de asemenea știrile pe contul său oficial de Weibo.

Cea mai mare creștere procentuală

Ca urmare a acestui anunț, acţiunile companiei chineze au crescut cu 5,4% până la 22,50 dolari Hong Kong, cea mai mare creştere procentuală înregistrată pe parcursul unei singure şedinţe de tranzacţionare după data de 12 mai.

În martie, Xiaomi a declarat că se va angaja să investească 10 miliarde de dolari într-o nouă divizie EV în următorii zece ani. Compania a finalizat înregistrarea afacerii noii sale unități la sfârșitul lunii august. În paralel, Xiaomi a accelerat programul de recrutare de personal pentru noua sa divizie, chiar dacă până acum nu a dezvăluit dacă automobilele sale vor fi produse independent sau via un parteneriat cu un constructor auto existent.

În urma sancţiunilor impuse Huawei de autorităţile SUA, în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi şi Oppo.

Așadar, în al doilea trimestru al acestui an, Xiaomi Corp a raportat o creștere record a veniturilor, de 64%, până la 87,8 miliarde de yuani sau 13,56 miliarde de dolari. Profitul net a ajuns la 6,32 miliarde de yuani, pentru un avans anual de 87,4%, peste previziunile analiștilor.

Citește și: