Ce vor românii de la un telefon mobil: tendințele lui 2022, în România

Ce vor românii de la un telefon mobil: tendințele lui 2022, în România

Atunci când vine vorba despre achiziționarea unui nou telefon mobil, o vorbă veche, din bătrâni, spune ceva de genul: „câte bordee, atâtea obicee”. Cu toate astea, există anumite caracteristici comune, referitoare la felul în care reacționează românii la noutățile de pe piață.

Se pare că, deși gusturile sunt diferite, la modul general, toți românii sunt de acord că una dintre cele mai importante caracteristici a unui telefon mobil din 2022 este camera foto. Aceasta trebuie să fie suficient de calitativă încât facă față provocărilor de zi, dar și de noapte, se arată într-un studiu realizat de cei de la Xiaomi.

Mai exact, camera foto este importantă pentru 8 din 10 români din mediul urban, cei mai mulți punând accentul pe calitatea fotografiei rezultate (număr de megapixeli, focus, capacitatea de a se descurca într-un mediu mai puțin luminat).

Trebuie menționat că acest lucru este susținut de o altă informație, și anume faptul că românii au, în medie, în telefonul mobil, în jur de 1.500 de fotografii, numărul fiind un pic mai mare în cazul femeilor.

Marimea și designul unui telefon mobil contează

În plus, mărimea telefonului, dar și design-ul acestuia, par să fie două caracteristici importante pentru români, în funcție de vârstă. Spre exemplu, cei cu vârste cuprinse între 25-34 de ani pun mare accent pe felul în care arată un telefon mobil, fiind atenți la detalii. Tot ei sunt cei care preferă un telefon cu un ecran generos, pentru a se bucura mai abitir de jocuri și filme, direct la purtător. Ce-i drept, bărbații sunt cei care preferă, mai degrabă, un telefon mare, femeile mergând pe ergonomie și, de ce nu, finețe.

Greutatea contează, la rândul ei, destul de mult: 73% dintre respondenți au declarat că preferă un telefon mai ușor. De altfel, ne putem gândi că absolut toată lumea ar putea să prefere, în realitate, un telefon mai ușor. Din nefericire, un telefon mai ușor vine la pachet cu o serie de carecteristici un pic mai slabe, mai ales atunci când vorbim despre autonomie.

Citește și: