Vremea se schimbă radical în România. Este Cod galben de vijelii, unde va ninge puternic

Vremea se schimbă radical în România. Este Cod galben de vijelii, unde va ninge puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe atenționări de vreme rea în România. Temperaturile o iau razna în anumite regiuni ale țării, iar razele soarelui vor fi înlocuite cu nori și vijelii. Pentru a doua lună de primăvară, meteorologii anunță ninsori. Află prognoza meteo emisă de ANM. Pe alocuri, vântul va bate cu putere.

Vreme urâtă și friguroasă în România

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, este Cod galben de intensificări ale vântului pentru zone din Banat, Crişana şi local în Transilvania şi Maramureş. Atenționarea meteo este valabilă pe parcursul zilei de sâmbătă. De asemenea, este în vigoare și o alertă de ninsori însemnate cantitativ pentru zona de munte a României, valabilă de duminică dimineaţa până luni, 11 aprilie.

Alertă ANM de vijelii și averse

ANM anunță că, sâmbătă, între orele 13:00 – 21:00, în zone din Banat, Crişana şi local în Transilvania şi Maramureş, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului (rafale de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse, de peste 70 km/h), vijelii, averse, descărcări electrice şi grindină (izolat).

În ce regiuni va ninge

Începând de duminică, ora 3:00, până luni, ora 9:00, la munte va ninge puternic, local însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va bate cu putere pe creste, unde rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea. În Transilvania vor fi precipitaţii mixte, potrivit meteorologilor.

Vântul va bate cu putere în toată țara

Tot Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, vreme în răcire accentuată, valabilă în toată România! Atenționarea intră în vigoare sâmbătă, ora 13:00, până marţi, la ora 9:00.

Astfel, în intervalul menţionat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile țării, cu viteze de 45-55 km/h. Pe arii restrânse, rafalele vor fi de peste 60 km/h.

Meteorologii anunță vreme deosebit de rece în aprilie

În acest sfârșit de săptămână, în regiunile intracarpatice și în cele sud-estice vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. ANM prognozează averse ce pot avea caracter torenţial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii şi izolat grindină.

De mâine, vremea va deveni deosebit de rece în toată România. În noaptea de luni spre marţi (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului, temperaturile minime vor fi negative, favorizând depuneri de brumă. Deci, nu scăpăm de hainele groase în a doua lună de primăvară.

Cum va fi vremea de Florii și Paște

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că temperaturile vor fi ușor mai crescute. În intervalul 18.04.2022 – 25.04.2022, valorile termice medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din calendar. Vor fi în jur de 20 de grade Celsius.

Citește și: