Vrei semnal mai bun la telefon? Iată câteva trucuri care îți fac viața mai ușoară

Vrei semnal mai bun la telefon? Iată câteva trucuri care îți fac viața mai ușoară

Degeaba ai telefon dacă semnalul nu e prea bun. E o realitate cu care ne confruntăm cu toții, din când în când. Așadar, cum facem să îmbunătățim calitatea semnalului? Vom vedea în cele ce urmează.

Smartphone-ul poate deveni inutil în lipsa semnalului bun. Din nefericire, deși multe dintre telefoanele lui 2022 sunt echipate cu tehnologia 5G, aceasta este, în pare parte, încă o utopie în lipsa antenelor, în multe regiuni din țara noastră. Așadar, maxim posibil, putem beneficia, de obicei, de conexiune 4G. Însă ce facem atunci când nici măcar aceasta nu funcționează în parametri normali?

Câteva trucuri simple care îți cresc semnalul la telefon

În cazul în care nu stai prea bine la capitolul conectivitate, poți modifica tipul rețelei, spre exemplu. Pentru asta, e nevoie să intri în „Setări”, apoi în „Rețea Telefon” și „Rețea Preferată”. Ulterior, vei trece de la LTE la 3G, 4G sau chiar 5G (dacă e cazul). Aceasta schimbare vine la pachet și cu o consencință un pic neplăcută: încetinirea accesului la internet.

O altă metodă care poate funcționa este schimbarea manuală a operatorului de telefonie, în funcție de disponibilitatea din imediata ta apropiere. Concret, telefonul tău ar putea să fie utilizat în mai multe rețele și există o oarecare doză de cooperare între operatori, în momentul de față, în acest sens.

Ca să faci asta, accesezi din nou „Setări” și „Operator”, ca de acolo să alegi ce ți se pare oportun.

O metodă mai puțin „morală” este folosirea unui amplificator de semnal. La o simplă căutare, ai să observi că internetul este plin de oferte pentru astfel de dispozitive. Chiar și așa, ține cont de faptul că, deși legale, aceste dispozitive minune pot fi instalate doar de companiile care sunt autorizate să o facă. Cu alte cuvinte, ai face bine să nu te apuci să faci tu asta, în ciuda tutorialelor explicite pe care le-ai putea găsit pe YouTube.

Citește și: