24 iun. 2022 | 07:30

Voucherele sociale 2022, mai utile decât crezi: unde poți folosi noile tichete de masă, lista completă a magazinelor

ACTUALITATE
Voucherele sociale 2022, mai utile decât crezi: unde poți folosi noile tichete de masă, lista completă a magazinelor

Tichetele sociale sub formă de carduri electronice au început, de câteva zile, să fie distribuite populației din România și, mai important decât atât, să fie încărcate cu cei 250 de lei pe care îi poți folosi pentru alimente. Mai rămâne să știi toate magazinele în care acestea funcționează.

Începând cu prima parte a acestei săptămâni, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a confirmat că a început alimentarea cu prima tranșă în valoare de 250 de lei a voucherelor sociale livrate populației din România. Noile tichete de masă vor fi încărcate o dată la două luni, până la finele anului, cu câte 250 de lei. Deși din denumirea de vouchere sociale nu este foarte evident rolul lor, optez pentru referința la tichete de masă tocmai pentru că nu se pot cumpăra cu ele decât produse alimentare și mese calde. În total, prin programul Sprijin pentru România, vor fi patru încărcări cu câte 250 de lei pe parcursul acestui an, pentru un ajutor total de 1000 de lei.

Cum sunt emise vouchere sociale, unde le poți folosi

Deși diferențele dintre cardurile care ți-au fost livrate sunt infime spre inexistente, în funcție de compania care le-a realizat, au fost publicat online trei liste pe care le poți accesa mai jos

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED

„Dată fiind complexitatea logistică a unui asemenea demers derulat la nivel național, pus în practică în numai câteva săptămâni, și având în vedere că peste 2,5 milioane de persoane se bazează pe acest sprijin financiar pentru asigurarea alimentelor de bază, vreau să subliniez din nou mobilizarea exemplară a emitenților de carduri și a angajaților Poștei Române, împreună cu celelalte autorități implicate în validarea și actualizarea permanentă a listelor cu beneficiari. Mobilizare care face parte din seria demersurilor destinate îmbunătățirii siguranței alimentare”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Este important de reținut că noile tichete sociale nu pot fi pasate de la o persoană la alta și nu pot fi schimbate pentru numerar. Un astfel de gest reprezintă infracțiune și se pedepsește cu amendă de până la 10.000 de lei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele