Vouchere de vacanță 2022: românii caută concedii

Vouchere de vacanță 2022: românii caută concedii

Cardurile de vacanță pentru anul acesta au început să fie încărcate, iar românii caută deja concedii la noi în țară.

„Încă de când Guvernul a anunţat că, în 2022, va emite din nou vouchere de vacanţă, am aşteptat vestea că românii se vor bucura iarăşi de un stimulent financiar important pentru a călători în ţară. Sezonul de vară este cea mai aglomerată perioadă pentru turismul românesc şi ne dorim să convingem cât mai mulţi români să dea o şansă turismului intern. Căutările pentru vacanţe în România au crescut cu 52% în doar o săptămână, turiştii deja îşi fac planuri pentru lunile de vară”, a declarat Ferenc Rigo, CEO al Travelminit.ro, citat de Economica.

De anul acesta, tichetele de vacanţă vor fi disponibile numai pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei. Suma nu s-a schimbat față de anul trecut, ci doar suportul de pe care plătești la unitatea de cazare.

Concedii pe vouchere de vacanță

Perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an. Statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026 inclusiv.

Salariații din sectorul bugetar se vor putea bucura de vouchere, iar în mediul privat angajații pot beneficia de tichete de vacanţă doar în cazul în care companiile lor iau o decizie în acest sens. Ministrul Turismului a dezvăluit care sunt măsurile pe care le pune în practică pentru turismului din România și pentru promovarea țării. Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță care au o valoare totală de 1.450 de lei, scrie Impact.

Orice salariat din sectorul privat, la dorința patronului, poate beneficia și el de tichete de vacanță în 2022. În cazul acesta nu intervine limita de 1.450 de lei, ci suma poate fi până la de șase ori salariul minim pe economie.

Decizia Executivului este o veste excelentă atât pentru turiști, cât și pentru proprietarii unităților de cazare din România, bucuroși de faptul că, astfel, românii sunt încurajați să-și petreacă vacanțele pe teritoriul țării.

 

Citește și: