03 mart. 2022 | 01:07

Volodimir Zelenski, despre soldații ruși: „Sunt copii confuzi care au fost folosiți. Luați-i acasă“

ULTIMA ORĂ
Volodimir Zelenski, despre soldații ruși: „Sunt copii confuzi care au fost folosiți. Luați-i acasă“

Trupele ruse continuă să se confrunte cu o rezistență puternică din partea ucrainenilor din toată țara, fie că vorbim despre militari sau despre civili. Este deja a opta zi de război, iar rușii nu au reușit să răstoarne guvernul de la Kiev. Într-un discurs televizat, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a transmis un mesaj sfidător rușilor de la Moscova. Mai multe detalii, în continuare.

Volodimir Zelenski, mesaj despre soldații ruși

Update: Nu avem nimic de pierdut, în afară de propria noastră libertate – Zelenski

Președintele Ucrainei a declarat joi, 3 martie, că poporul ucrainean nu are nimic de pierdut, doar propria libertate. Într-un discurs susținut nu cu multă vreme în urmă, Volodimir Zelenski a declarat că bombardamentele rusești nu s-au oprit de la miezul nopții.

Totuși, potrivit președintelui ucrainean, liniile de apărare ale țării încă rezistă în fața atacului Moscovei, în ciuda afirmațiilor că Herson a căzut în mâinile Rusiei. Acesta a adăugat: „Nu avem nimic de pierdut. Doar propria noastră libertate“.

Zelensky a continuat insistând că dovezile schimbării tacticilor de asalt ale Rusiei demonstrează că Ucraina a reușit să reziste planului său inițial.

Șeful ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat joi că aproape 9.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei în țara sa în urmă cu o săptămână. Acesta le-a transmis forțelor ruse, într-un mesaj video, „să meargă acasă“. Totodată, șeful de la Kiev a avertizat: „oriunde vor merge, vor fi distruși“.

„Oriunde se vor duce, vor fi distruși. Nu vor avea liniște aici, nu vor avea mâncare, nu vor avea niciun moment de liniște. Ocupanții vor primi un singur lucru de la ucraineni: rezistență. O rezistență feroce. O astfel de rezistență încât să își amintească pentru totdeauna că nu renunțăm la ceea ce este al nostru, să își amintească ce înseamnă un război patriotic. Da, pentru noi, ucrainenii, acesta este un război patriotic. Știm cum încep războaiele patriotice și știm cum se termină pentru invadatori“, a declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei a mai spus că armata va face totul pentru a distruge „inamicul“, după care a anunțat un nou bilanț al pierderilor suferite de trupele rusești: peste 9.000 de ruși au murit până acum.

Armata noastră face totul pentru a rupe complet inamicul. Aproape 9.000 de ruși au fost uciși (neverificat) într-o săptămână. La Nikolaevsk, ocupanții sunt nevoiți să folosească zeci de elicoptere pentru a-și lua morții și răniții – tineri de 19 și 20 de ani. Ce au văzut ei în viața lor în afară de această invazie? Dar majoritatea dintre ei sunt lăsați peste tot. Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaților. Mergeți acasă. Cu toată armata voastră. Spuneți-le ofițerilor voștri că vreți să trăiți. Că nu vreți să muriți, ci să trăiți. Trebuie să oprim războiul și să restabilim pacea cât mai curând posibil“, a adăugat președintele.

Citește și: Tentativă de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski. Cine a încercat să îl elimine pe liderul ucrainean

„Sunt copii confuzi care au fost folosiți. Luați-i acasă“

În mesajul său video, Volodimir Zelenski a mai spus că invadatorii sunt, de fapt, „copii confuzi“ folosiți nu „războinici“ ai unei „superputeri“. Prin urmare, ar fi mai bine ca aceștia să plece acasă.

Sunt convins, dacă au plecat undeva, atunci temporar. Îi vom alunga. Cu rușine. La fel ca acei oameni obișnuiți care îi alungă pe ocupanți din băcăniile în care se duc soldații ruși pentru a încerca să găsească mâncare și ceva de mâncare. Aceștia nu sunt războinici ai unei superputeri. Aceștia sunt copii confuzi care au fost folosiți. Luați-i acasă“, a conchis șeful ucrainean.