Volkswagen nu scapă de scandalul emisiilor: cu cine se judecă acum

Volkswagen nu scapă de scandalul emisiilor: cu cine se judecă acum

Volkswagen se confruntă cu o nouă acțiune privind emisiile.

De această dată este vorba de o acțiune colectivă în Israel, după ce o instanță a hotărât în ​​favoarea petiționarilor care solicită despăgubiri de la producătorul german de automobile pentru fraudarea emisiilor de motorină.

Un tribunal din Tel Aviv a decis că acțiunea colectivă va reprezenta proprietarii de mașini, precum și publicul larg care au fost expuși la niveluri mai ridicate de poluare, potrivit unui purtător de cuvânt al instanței și documentelor instanței.

S-a constatat că Volkswagen a ascuns niveluri excesive de emisii de motorină toxice de la mașinile sale în 2015, scandal care a dus la o dezamăgire a managementului și o serie de anchete și procese de reglementare, dintre care multe durează ani să se soluționeze.

Compania a spus că aproximativ 11 milioane de mașini din întreaga lume au fost echipate cu software care a înșelat testele de emisii de motorină, menite să limiteze fumul de oxid de azot (NOx).

Hotărârea instanței israeliene nu a inclus daunele solicitate, iar Michael Bach, unul dintre avocații care au introdus procesul, a spus că încă mai calculează numărul de proprietari de mașini afectați în Israel și calculează costul de mediu.

Volkswagen a cheltuit până acum mai mult de 32 de miliarde de euro în reparații de vehicule, amenzi și costuri legale. A ajuns la înțelegeri legale, inclusiv în Statele Unite și Marea Britanie.

Următoarea listare după Porsche

Grupul Volkswagen ia în considerare formarea de parteneriate în următorii unu sau doi ani, ca un prim pas către o posibilă listare a funcționării bateriilor PowerCo, a declarat directorul financiar Arno Antlitz, pe lista Porsche, marca de mașini sport a grupului.

„Nu excludem o IPO a unității de baterii, dar flexibilitatea financiară pe care am câștigat-o astăzi ne permite să ne consolidăm și mai mult activitatea numai în domeniul bateriilor. Apoi vom lua în considerare adăugarea de parteneri strategici mai târziu”, a declarat Antlitz pentru Reuters.

Antlitz a eliminat zvonurile conform cărora listarea Porsche de joi ar putea duce la listarea Audi, o altă marcă premium și un mare generator de bani pentru VW.

„Următorul proiect este parteneriate strategice sau o potențială IPO a unității de baterii – nu pot spune mai multe deocamdată”, a spus el.

Etichete: