Volkswagen accelerează investițiile în energie verde: ce planuri au nemții

Volkswagen accelerează investițiile în energie verde: ce planuri au nemții

VW va colabora cu cea mai mare companie de utilități din Spania, Iberdrola, care va înființa un parc solar pentru a alimenta parțial o fabrică de baterii de lângă Valencia.

Grupul Volkswagen va investi 10 miliarde de euro pentru a produce vehicule electrice și baterii în Spania, a spus CEO-ul Herbert Diess, cu aproximativ 3 miliarde de euro mai mult decât s-a angajat anterior.

VW a anunțat, de asemenea, un acord de parteneriat cu cea mai mare companie de energie electrică din Spania, Iberdrola, care va înființa un parc solar pentru a alimenta parțial o fabrică de baterii care va fi construită în municipalitatea Sagunto, lângă Valencia.

VW a declarat în martie că va investi 7 miliarde de euro pentru a construi o fabrică de baterii și a produce vehicule electrice la cele două fabrici de mașini ale sale din Spania, dar Diess a spus că această cifră a fost ridicată la 10 miliarde cu noi parteneri la bord.

Investiție pentru viitor

„Vom electrifica al doilea cel mai mare producător de automobile din Europa (Spania) cu o nouă gigafabrică de baterii și producția de mașini electrice în două fabrici”, a spus Diess.

Planul era de a crea „un ecosistem complet de furnizori de la extracția litiului până la asamblarea bateriilor”, a declarat Diess la un eveniment la Sagunto joi.

Diess vizita locul unde va fi construită fabrica împreună cu premierul spaniol Pedro Sanchez.

VW își propune să înceapă construirea fabricii de 40 de gigawați-oră (GWh) în primul trimestru al anului 2023, producția de serie fiind programată să înceapă până în 2026. Până în 2030, amplasamentul va angaja peste 3.000 de oameni.

VW intenționează să aibă șase fabrici de producție de celule de baterii în Europa până în 2030, cu o capacitate comună de 240 GWh, în încercarea de a controla cât mai mult din lanțul de aprovizionare. Planul este un pas cheie în încercarea VW de a depăși Tesla și de a deveni cel mai vândut de vehicule electrice din lume.

Citește și: