VIDEO Ironman, în viața reală: un bărbat zboară cu un jetpack în jurul Chicago

VIDEO Ironman, în viața reală: un bărbat zboară cu un jetpack în jurul Chicago

În cazul în care nu ai fost atent, costumele de zbor în stil Iron Man sunt relativ normale acum. Serviciul de ambulanță din Marea Britanie a testat jetpack-urile pentru a ajunge în locuri dificile, Royal Navy a zburat între o navă și un portavion, iar poliția înarmată a organizat o urmărire de mare viteză pentru a prinde un criminal simulat.

Se dovedește că există o mulțime de locuri de muncă a căror activitate este mai facilă cu zborul cu un jetpack. Acum, totuși, avem un videoclip cu un jetpack special: este creat de Gravity Industries, aceeași companie care a furnizat costumele și antrenamentele pentru aventurile cu jetsuit menționate mai sus.

Șeful Gravity, la plimbare cu un jetpack

Ceea ce face acest zbor interesant, totuși, este că majoritatea costumelor Gravity își rezervă locul de rucsac pentru combustibil, propulsând două motoare puternice pe fiecare braț, pentru a propulsa purtătorul în aer. De data aceasta, se pare că au fost adăugate și o serie de motoare pe spate.

Deși zborul poate părea fără efort (și foarte distractiv), nu este o sarcină ușoară cum pare în cazul lui Tony Stark. Accesoriile atașate de brațe înseamnă că întreaga greutate corporală se sprijină pe puterea superioară a corpului, așa că zbori prin aer cu 88,5 kilometri pe oră folosind jetpack-ul.

Nu este clar dacă aceasta ar putea fi o nouă iterație a costumului, doar că pilotul a fost Richard Browning, fondatorul Gravity Industries și pilot șef de testare. Deși în principal Browning este cel care zboară, Gravity realizează, de fapt, costume jetsuit personalizate pe comandă și antrenează clientul să le folosească. Toată povestea asta te costă 430.000 de dolari.

De asemenea, inginerii din Anglia spun că au dezvoltat un jetpack atât de simplu, încât oricine poate zbura cu el în siguranță, cu o pregătire minimă. Maverick Aviation spune că jetpack-ul poate călători până la 48 de kilometri la oră, potrivit unei declarații obținute de Construction Global. Este proiectat cu un sistem de pilot automat instalat.

Etichete: