15 sept. 2021 | 19:35

Oricine poate zbura cu acest jetpack cu pilot automat: în ce domeniu ar putea ajuta

ACTUALITATE
Oricine poate zbura cu acest jetpack cu pilot automat: în ce domeniu ar putea ajuta

Inginerii din Anglia spun că au dezvoltat un jetpack atât de simplu, încât oricine poate zbura cu el în siguranță, cu o pregătire minimă.

Maverick Aviation spune că jetpack-ul poate călători până la 48 de kilometri la oră, potrivit unei declarații obținute de Construction Global. Este proiectat cu un sistem de pilot automat instalat.

„Ceea ce este unic la acest jetpack este sistemul de pilot automat controlat de computer, care face zborul ușor de controlat, cu precizie maximă”, a spus cofondatorul Antony Quinn în declarație.

Quinn spune că jetpack-ul a fost conceput special pentru lucrătorii din construcții și inginerie. Ușurința sa în utilizare va însemna un cost mai mic de instruire, a spus el, „așa că veți avea tot felul de profesioniști capabili să lucreze în cele mai inaccesibile medii, rapid și în siguranță”.

„Mi-am dat seama că industria eoliană este în creștere și avea într-adevăr nevoie de o soluție ca aceasta”, a spus el. „Inginerii urcă pe scări în interiorul acestor structuri ore întregi în fiecare zi și, într-o situație de urgență, este aproape imposibil să cobori rapid. Dronele pot fi utile pentru inspecții, dar, în multe circumstanțe, trebuie să aveți un inginer acolo”.

Desigur, jetpack-urile din șantierele de construcții ridică o mulțime de întrebări cu privire la siguranță și răspundere. Jetpack-urile sunt notoriu nesigure, ceea ce a generat insecurități la adopția de masă.

Doar pentru că este ușor de utilizat nu înseamnă neapărat că este sigur. De asemenea, lucrătorii trebuie să urmeze o instruire riguroasă pentru a le folosi.

Jetpack-urile ar putea înlocui ambulanțele în viitor

Great North Air Ambulance Service, o organizație caritabilă înregistrată în Marea Britanie dedicată furnizării de servicii de urgență cu elicoptere, testează un jetpack fabricat de Gravity Industries, pentru a le permite într-o zi paramedicilor să zboare pe un munte pentru a oferi primul ajutor.

Un jetpack ar putea permite paramedicilor să urce pe munte în 90 de secunde, mai degrabă decât să facă drumeții timp de 30 de minute, potrivit directorului de operațiuni GNAAS, Andy Mawson.

„Cu un jetpack, ceea ce ar fi putut dura până la o oră pentru a ajunge la pacient poate dura doar câteva minute și asta ar putea însemna diferența dintre viață și moarte”, a spus el pentru BBC.