26 iul. 2022 | 10:32

VIDEO Incendiu lângă Biblioteca Centrală Universitară din Capitală. Un om a murit / Trafic restricționat în zonă

ULTIMA ORĂ
VIDEO Incendiu lângă Biblioteca Centrală Universitară din Capitală. Un om a murit / Trafic restricționat în zonă

Este incendiu în inima Bucureștiului, în zona Bibliotecii Centrale Universitare. La fața locului sunt zeci de echipaje de pompieri care intervin lângă clădirea în care se află colecții istorice de carte. Potrivit autorităților, un bărbat de 50 de ani, angajat la o companie de electricitate, a murit. Focul a izbucnit în timpul unor reparații pe care angajaţii firmei le făceau. Traficul în zonă a fost restricţionat.

Incendiu lângă BCU. Un muncitor și-a pierdut viața

Un muncitor a ars de viu într-un incendiu izbucnit în timp ce făcea lucrări electrice într-un canal tehnologic din București. Pompierii au fost chemați să intervină pe strada Rosetti, în apropiere de Biblioteca Centrală Universitară. În zonă se află Detașamentul „Mihai Vodă” cu două autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD.

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, marți dimineață, într-un canal tehnologic de lângă Biblioteca Centrală Universitară din centrul Capitalei. Unul dintre muncitorii care lucrau la o instalație electrică de lângă BCU și-a pierdut viața, anunță ISU.

Pompierii intervin la fața locului

Un bărbat (50 de ani) a decedat, marţi dimineață, după ce a fost surprins într-un incendiu în timp ce lucra la o instalaţie electrică din canal, pe strada Rosetti din Capitală. Pompierii detaşamentului „Mihai Vodă acționează cu două autospeciale de stingere şi trei echipaje SMURD.

„Un bărbat care efectua lucrări la sistemul electric dintr-un canal, aflat pe strada Rosetti din București, a fost surprins de un incendiu puternic. La fața locului invervin pompierii de la Detașamentul „Mihai Vodă” cu două autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, în direct la Realitatea Plus.

Un alt angajat a făcut atac de panică

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au fost alertați că este incendiu în zona Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) din București. Un muncitor a murit în subteran, un altul a făcut atac de panică, fiind transportat la Spitalul Floreasca. Potrivit Antena 3, explozia a fost urmată de incendiu. Autoritățile încearcă să scoată trupul bărbatului decedat din canal. Circulația în zonă a fost blocată pentru a permite intervenția salvatorilor.

Compania de electricitate poate fi trasă la răspundere pentru că nu a pus la dispoziție tot echipamentul necesar, iar evenimentul poate fi încadrat ca accident de muncă.