04 nov. 2022 | 12:00

VIDEO – Elon Musk, Twitter, crypto, Xiaomi – Playtech News Bytes 15

VIDEO ACTUALITATE

Playtech News Bytes a ajuns la episodul cincisprezece, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Începem astăzi discuția cu o descoperire care ar putea revoluționa internetul

Un grup de cercetători a reușit, în cadrul unui experiment, să ajungă la o viteză amețitoare de transmisie a datelor, folosind un singur laser și un cip optic. Volumul informațiilor transmis a ajuns la aproape dublul traficului total actual de internet înregistrat pe secundă. Așadar, 1,8 petabiți pe secundă au fost transmiși cu ajutorul acestui cip personalizat care poate folosi lumina de la un singur laser infraroșu. El creează un spectru curcubeu de mai multe culori, adică mai multe frecvențe. Imaginați-vă acum ce ar însemna această descoperire în lumea comunicațiilor! Cercetătorii spun că această soluție ar putea înlocui sute de mii de lasere amplasate pe internet, hub-uri și centre de date, care toate consumă energie și generează căldură.

Săptămâna trecută, Elon Musk cumpăra Twitter și concedia conducerea platformei. Săptămâna aceasta are planuri noi

După ce a cumpărat platforma Twitter, Elon Musk a început să taie în carne vie și a concediat CEO-ul companiei, dar și consiliul de directori. Acum, nu vă gândiți că gigantul a rămas fără conducere. Mogulul s-a autoproclamat CEO al platformei și a început șirul de schimbări. Mai întâi, a introdus un abonament de opt euro pe lună pentru cei care dețin bifa albastră. În felul acesta, conturile vor primi mai puțină publicitate și vor putea posta mesaje și filmulețe mai lungi. Totuși, multe vedete de la Hollywood s-au retras de pe platformă și spun că Elon Musk va duce afacerea  la dezastru. Alți specialiști au comentat  că el a cumpărat gigantul din dorința de a controla masele.

Deși piața de criptomonede este jos, acestea vor constitui viitorul

Piața crypto a scăzut extrem de mult. Este adevărat că unii oameni au pierdut enorm din cauza acestor oscilații bruște. Totuși, specialiștii spun că momentul actual reprezintă doar începutul a ceea ce va însemna piața de criptomonede în viitor. Mai mult, un director al lanțului Walmart – unul dintre cele mai mari din lume – a povestit recent despre cum crypto va deveni o parte importantă a modului în care clienții vor cumpăra în viitor. Totul se va schimba. În ultima perioadă se vorbește intens și despre NFT-uri care par să redevină la modă. De exemplu, Reddit a vândut 40.000 de avatare cu prețuri cuprinse între 9 și 99 de dolari. Userii Reddit au creat milioane de portofele-crypto. În acest fel, s-au încasat opt milioane de dolari din aceste tranzacții.

Xiaomi rezolvă problema bateriilor slabe. Ultimul telefon lansat se încarcă în zece minute

Cu toții ne plângem de durata de viață scăzută a bateriilor telefoanelor noastre, mai ales după un timp mai lung de utilizare. Iată că Xiaomi vine în atenția publicului cu un device impresionant ce se poate încărca în doar zece minute, sută la sută. Redmi Note 12 Explorer aduce o încărcare de 210 W. Este cea mai rapidă încărcare de pe orice smartphone din prezent. Tehnologia de încărcare proprie alimentează telefonul la 66% în cinci minute și până la 100% în aproximativ nouă minute. Acest lucru este extrem de relevant în lumea telefoanelor mobile, având în vedere că o încărcare obișnuită poate dura și până la două ore.

Pământul nu ne mai ajunge, așadar am ajuns să punem reclame pe orbită

Această idee năstrușnică este susținută și de un studiu de fezabilitate care are la bază amplasarea de micro-sateliți reflectorizanți, pe orbita Pământului. Aceștia au rolul de a forma mesaje publicitare temporare, vizibile pe distanțe de sute de kilometri. Există și o veste bună în această știre. Sistemul se bazează pe sateliți acoperiți cu materiale puternic reflectorizante, deci automat și pe lumina soarelui, deci asta arată că reclamele vor funcționa doar la apusul și răsăritul soarelui. Astfel, noaptea va rămâne „nepoluată” cu reclame pe cer. Bine, cred că este o chestiune de timp până când toată realitatea se va schimba, iar noaptea, în loc de stele, vom vedea reclame la pantofi. Totuși, vreau să vă întreb și pe voi ce părere aveți despre acest proiect. Aștept mesajele voastre în comentarii.

Știați că primul programator din lume a fost o femeie?

În 1843, Ada Lovelace  din Anglia a scris un algoritm care putea rezolva probleme matematice specifice pentru un computer mecanic. Consemnările ei privind motorul analitic includ ceea ce este recunoscut  astăzi ca fiind primul algoritm care urmează să fie procesat de către o mașină. Din acest motiv, ea este considerată primul programator de calculator din lume. Și asta nu e tot! O sută de ani mai târziu, după inventarea primului computer electronic digital din lume, o echipă de șase femei matematiciene l-au programat manual, creând un limbaj de programare care să îl automatizeze.