02 nov. 2022 | 13:31

Telefonul care se încarcă complet în zece minute: ce trebuie să știi despre acest smartphone

ACTUALITATE
Telefonul care se încarcă complet în zece minute: ce trebuie să știi despre acest smartphone

Criteriile de încărcare stabilite de telefoanele Android sunt destul de uimitoare – unele telefoane putând să se încarce la 200 de wați. Dacă acest lucru nu a fost suficient, un nou telefon Android duce asta la un nivel superior.

Smartphone-ul recent lansat de Xiaomi, Redmi Note 12 Explorer, aduce încărcare de 210 W, care este cea mai rapidă pe orice smartphone pe care l-am văzut până în prezent. Tehnologia de încărcare proprie încarcă telefonul la 66% în cinci minute și până la 100% în aproximativ nouă minute. Acest lucru este extrem de impresionant, având în vedere că o încărcare obișnuită durează până la două ore.

Xiaomi a creat un telefon cu cea mai rapidă încărcare de până acum

Power Delivery (PD), care este un standard de încărcare comun pentru dispozitivele USB, acceptă până la 240 W de putere pentru a încărca diverse gadget-uri. Standardul prescrie 50V la 5A. Cu toate acestea, tehnologia de încărcare a Xiaomi menține tensiunea scăzută la 20 W și împarte electricitatea în trei canale de 70 W fiecare (20 V la 3,5 A fiecare). Pentru măsuri de siguranță, canalele sunt construite pentru a susține o putere de până la 100 W.

Redmi Note 12 Explorer

Datorită tehnologiei GaN, încărcătorul are dimensiuni destul de mici. Acesta măsoară 67,3 x 64,3 x 30 mm. Pentru cei care nu știu, nitrura de galiu (sau GaN) este un material care produce mai puțină căldură în timpul încărcării – permițând astfel încărcătoarelor să fie mai compacte, mai ușoare și mai eficiente din punct de vedere energetic decât încărcătoarele obișnuite pe bază de siliciu.

Cablul USB furnizat are un cip E-mark, fără de care încărcătorul nu își poate atinge întregul potențial. În cazul lui Redmi Note 12 Explorer, încărcătorul poate scoate o putere de 210W, cu toate acestea, cu alte dispozitive, poate face doar 65W prin USB-PD.

Starea altor telefoane emblematice – cum ar fi Galaxy S22 Ultra, Pixel 7 Pro și iPhone 14 Pro Max – este și mai proastă. Nu există multe așteptări de la giganții americani de smartphone-uri pentru viteza de încărcare, chiar dacă mărcile din afara S.U.A. continuă să împingă limitele la maxim.