14 oct. 2022 | 09:30

VIDEO Cum încarci o Dacia Spring în vârf de munte, fără priză: nu ai putea să faci asta cu un Duster sau Sandero

ACTUALITATE
VIDEO Cum încarci o Dacia Spring în vârf de munte, fără priză: nu ai putea să faci asta cu un Duster sau Sandero

Când vine vorba de Dacia Spring, una dintre cele mai ieftine mașini electrice de pe piață, părerile sunt foarte împărțite. Cu toate acestea, fanii brandului de la Mioveni au multe motive de bucurie.

Pe Facebook, pe YouTube, Reddit, există comunități stufoase de fani Dacia Spring. Oamenii sunt bucuroși să detalieze în poze și clipuri ce au mai descoperit la noua lor mașină, ce poate să facă, de ce este mai fiabilă decât ai crede la prima vedere.

În cazul lui Marcel Banu care a publicat clipul de mai jos, el a optat să ilustreze un scenariu foarte interesant printr-un clip care, în doar câteva zile, a adunat 8000 de vizualizări. Proprietarul de Spring a profitat de ocazie și pentru a insista pe faptul că ce făcut cu mașina lui în materie de ”carburant”, nu ar fi posibil cu o mașină pe benzină sau motorină.

Cum ”tragi” curent la Dacia Spring de la altă mașină

”Pe vîrf de munte nimeni nu poate da un litru de motorină sau benzină, rezervoarele avînd clapetă de protecție dar, în caz de extremă urgență o electrică poate ajuta o altă electrică.”, atrage atenția șoferul de Dacia Spring.

În practică, românul nu era neapărat în pană de curent, dar a vrut să ilustreze un concept, un scenariu cât se poate de probabil. În contextul în care există o penurie de stații de încărcare pentru mașini electrice, un cablu ca cel folosit în clipul de aproximativ un minut, te poate ajuta enorm. Acesta este intitulat V2L și nu este deloc ieftin la aproximativ 600 de euro. Abrevierea vine de la Vehicle-to-Load, pentru că îți permite să folosești energia electrică din mașină pentru o serie stufoasă de scenarii. Poți încărca cu el o bicicletă electrică, echipamente electrice de camping, anumite electrocasnice sau, eventual, o altă mașină electrică.

Sursa de energie pentru Dacia Spring, în cazul lui Marcel Banu, a fost un Hyundai Ioniq 5. Încărcarea nu s-a petrecut foarte repede, dar de la 50% baterie până la 80% ajungea în 4 ore și 15 minute. La 100%, mai avea nevoie de 2 ore și 30 de minute în plus, pentru un total de 6 ore și 45 de minute.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele