Dacia sport senzațională, așa cum nu ai mai văzut: ar băga în faliment BMW și Mercedes, dacă s-ar construi

Dacia sport senzațională, așa cum nu ai mai văzut: ar băga în faliment BMW și Mercedes, dacă s-ar construi

Un nou concept sport Dacia ar reuși să pună în umbră branduri consacrate precum BMW sau Mercedes. Te-ai gândit vreodată cum ar arăta o Dacia cu mulți cai putere sub capotă?

Un astfel de model ar îmbina utilitatea, prețul mic și puterea într-o singură mașină care ar putea fi Dacia Speeder. Un site din Cehia a postat în colaborare cu designerul Rostislav Prokov mai multe imagini cu o Dacia Speeder care ar fi un coupe sport, cu un design atractiv și diferit față de ceea ce suntem obișnuiți să vedem în cadrul lansărilor noilor modele de Dacia.

dacia sport
Blocul de iluminare pe spate ar functiona cu tehnologie LED

Pentru randări a fost ales modelul Sandero, astfel că automobilul ar avea tracțiune față, dacă ar începe să fie produs în serie. În ceea ce privește designul părții frontale, acesta ar respecta într-o oarecare măsură imaginea mărcii, astfel că farurile LED caracteristice Dacia ar fi prezente și pe acest model.

dacia sport
Designerul a gandit in paralel si o varianta mai ieftina a lui Speeder

Din profil, modelul Speeder ar avea o formă mult mai aerodinamică față de ceea ce a lansat compania până în prezent, în timp ce roțile ar fi din aliaj ușor, cu frâne pe disc pentru roțile față, dar și pentru cele din spate. Semnalizatoarele direcției ar fi montate în aripă, în timp ce mânerele ar fi încastrate perfect în caroserie.

dacia sport
Din profil, masina prezinta o forma aerodinamica

Cum ar arăta modelul sport de la Dacia

Șasiul este cel de la Sandero, însă modificat, astfel că garda la sol ar fi mai joasă, iar amortizoarele modificate, la rândul lor. În partea din spate s-ar regăsi un spoiler, în timp ce stopurile ar încastra la rândul lor tehnologia LED. Portbagajul ar prezenta logo-ul mărcii, dar și emblema Speeder.

dacia sport
In comparatie cu modelul de varf, modelul de baza ar avea cateva minusuri vizibile cu ochiul liber

Dirijarea evacuării s-ar face prin mijlocul autoturismului, cu o țeavă de eșapament decorativă la exterior, astfel că șansele ca roata de rezervă ar putea lipsi, însă în schimbul ei, mașina ar fi prevăzută cu un kit de reparare al cauciucurilor.

dacia sport
Varianta de baza a modelului ar fi vandut la un pret mult mai mic

Designer-ul s-a gândit și cum ar arăta varianta „stock” a mașinii, căreia i-ar lipsi barele de protecție, mânerele și capacele oglinzilor. De asemenea, roțile din aliaj sunt înlocuite cu unele din oțel, pentru ca prețul să coboare, însă și aici, design-ul ar fi unul care să redea ideea de sport.

dacia sport
Speeder este insa doar un proiect virtual al site-ului ceh

Capacul rezervorului ar fi un detaliu observat doar de către cei cu un ochi fin, în timp ce antena în forma unei aripioare de rechin și lumina de frână amplasată în partea de jos a barei, ar reprezenta alte detalii subtile. La interior, mașina ar fi dotată cu scaune sport simple.

În eventualitatea în care Dacia ar gândi un model sport, Speeder ar fi unul dintre cele mai ieftine modele de pe piața automobilistică. Cu toate acestea, Speeder este doar un proiect al celor de la Garaz.cz.