VIDEO Bill Gates în 1994 îți arată că înțelegea încă de pe atunci viitorul, ce vor oamenii

VIDEO Bill Gates în 1994 îți arată că înțelegea încă de pe atunci viitorul, ce vor oamenii

Bill Gates continuă să fie unul dintre cei mai bogați oameni din lume de câteva decenii, iar o mare parte din averea sa se datorează faptului că a înțeles ce își doresc oamenii de la tehnologie, de la interacțiunea cu un calculator.

Un clip cu Bill Gates în centrul atenției, imortalizat în 1994, a devenit viral după ce a fost prelucrat și editat pentru a-i spori semnificativ calitatea. Are aproximativ 15 minute și, la momentul lansării, era dedicat prezentării companiei pentru noii angajați, un fel de film de orientare în companie. La momentul imortalizării, Gates avea 39 de ani și era încă CEO al companiei pe care o cofondase. Avea atunci o avere estimată la 9,35 miliarde de dolari, conform Forbes. La momentul actual, averea sa este estimată la 136 de miliarde de dolari. Ca referință, clipul de mai jos a fost restaurat de Computer History Archives Project.

Bill Gates în 1994, la fel de relevant și acum

În clipul de mai sus, Bill Gates trece destul de rapid prin istoria companiei, dar atrage atenția asupra unor momente importante. Printre altele, profită de ocazie pentru a lăuda colaborarea cu Apple.

Foarte interesant este faptul că, încă de acum 26 de ani, șeful Microsoft era cât se poate de sigur că gigantul pe care îl conduce va juca un rol crucial în viitorul tehnologiei la nivel global. ”Cred cu siguranță este există o oportunitate incredibilă aici și cred că va fi foarte interesant”, își manifestă entuziasmul Gates în clipul de prezentare al companiei.

Cu această ocazie, te bucuri și de o lecție de istorie din partea lui Bill Gates despre Microsoft. Miliardarul insistă pe faptul că bazele companiei au fost puse în anii `70 împreună cu Paul Allen. Din câte se pare, Allen a fost cel care a prevăzut avansuri tehnologice fabuloase în domeniul microprocesoarelor, iar acestea vor alimenta salturi tehnologice ”rare și dramatice”, își amintește Gates. Ca un detaliu drăguț, inițial, compania celor doi a fost intitulată Micro-Soft. Pentru particularitățile legate de istoria mouse-ului și a rolului important pe care l-a jucat Apple în istoria gigantului, merită să arunci o privire pe clipul de mai sus.

Citește și: