05 apr. 2022 | 07:26

Vestea zilei pentru fanii Dacia: nu te-ai aștepta la așa ceva de la Sandero, Duster

ACTUALITATE
Vestea zilei pentru fanii Dacia: nu te-ai aștepta la așa ceva de la Sandero, Duster

Constructorul de la Mioveni pare să fi făcut o treabă cât se poate de bună în a amortiza impactul crizei globale de semiconductori asupra producției, iar asta se reflectă în vânzările foarte bune ale Dacia.

În timp ce majoritatea producătorilor de autoturisme de pe mapamond se confruntă cu o scădere dureroasă a vânzărilor de la an la an, chiar și într-o perioadă post-pandemie, Dacia a ieșit câștigătoare la nivel european. Tocmai au fost agregate înmatriculările pe primele două luni din 2022, iar amatorii de Dacia Sandero și Dacia Duster au multe motive de bucurie.

Dacia Sandero, pe primul loc în Europa

Conform datelor agregate pe primele două luni ale acestui an, Dacia Sandero se află pe prima poziție în Europa la capitolul vânzări. Pe lângă această victorie impresionantă, în top 15 se mai află și alte două mașini produse pe meleaguri mioritice. Este vorba de Ford Puma și Dacia Duster. Analiza din spatele acestor statistici a fost realizată de Jato Dynamics.

Nu mai puțin de 32.238 de autoturisme Dacia Sandero au fost înmatriculate pe bătrânul continent în lunile ianuarie și februarie 2022, o creștere de 10,2% sau aproape 3000 de exemplare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe poziția a doua se află Peugeot 208, una dintre vedetele anului 2021. Chiar și așa, aceasta înregistrează o scădere de aproximativ 1000 de unități față de perioada similară a anului trecut sau 12,4%. Dacă ne uităm doar la luna februarie, clasicul Volkswagen Golf este pe primul loc, dar pe întreaga perioadă ocupă poziția a treia de pe podium, cu o scădere de 5,4% și un volum de sub 30.000 de unități înmatriculate.

În rest, în top 10, se află Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Octavia, VW T-Roc, toate cu scăderi de peste 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe locul 8, românii au Ford Puma, în creștere, până la 22.864 de unități. Fiat Panda și Opel Corsa închid top 10, dar au înregistrat scăderi de la an la an de peste 20%.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele