Vestea proastă a dimineții pentru posesorii de Samsung Galaxy S: lista telefoanelor care vor ”rămâne în aer”

Vestea proastă a dimineții pentru posesorii de Samsung Galaxy S: lista telefoanelor care vor ”rămâne în aer”

În cazul în care ai un iPhone 6S lansat în 2015, poți în continuare să rulezi cea mai recentă versiune de iOS de la Apple și, implicit, să fii protejat de cele mai recente amenințări cibernetice care vizează telefoanele gigantului din Cupertino. Dacă ai un Samsung Galaxy S, ești departe de a fi la fel de norocos.

În România, pe eMag, găsești în continuare la vânzare un Samsung Galaxy S9, în varianta standard sau plus, cu una sau două cartele SIM, la un preț de până la 2800 de lei. Din păcate, același telefon lansat inițial în martie 2018 nu mai face subiectul actualizărilor furnizate de producătorul sud-coreean. Cu alte cuvinte, riști să faci o investiție semnificativă într-un telefon Samsung, atunci sau acum, dar acesta să fie expus la o serie stufoasă de potențiale probleme pentru că tocmai a fost întrerupt suportul tehnic pentru el.

Samsung Galaxy S9, fără actualizări

În timp ce inginerii Apple fac un efort supraomenesc să ofere actualizări la terminale lansate în urmă cu 7 ani, mai ales pe partea de securitate, Samsung speră să te convingă să-ți cumperi cel mai nou și mai scump Galaxy S pentru a te bucura de același drept. Nu de alta, dar nu discutăm sub nicio formă de un privilegiu.

Practic, la mijlocul acestei săptămâni, Samsung a atras atenția utilizatorilor de Galaxy S9 că respectivul gadget a ajuns la sfârșitul vieții din punct de vedere software. Ultima actualizare de software primită de către utilizatorii de S9 a fost cea care a facilitat tranziția la Android 10, în contextul în care în octombrie 2021 s-a lansat Android 12. Deci nu este ca și cum ai fi rulat oricum o versiune recentă a sistemului de operare de la Google, chiar dacă ai fost cât se poate de conștiincios în a-ți instala ultimele update-uri.

Între timp, cei care utilizează un Galaxy S10, lansat în 2019, au trecut la un plan de actualizări trimestriale care, cel mai probabil, va înceta și el complet în 2023.

Citește și: