Vacanțe de „pomană” pe litoralul bulgăresc: prețuri tăiate pe jumătate, ce trebuie să știi, ca să prinzi oferte bune
Litoralul bulgăresc poate fi o opțiune excelentă pentru românii care vânează prețuri promoționale pentru concediul din acest an.
Autoritățile de la Sofia vor să încurajeze turiștii să aleagă litoralul bulgăresc vara aceasta, motiv pentru care nu vor fi impuse restricții.
„Autorităţile din Bulgaria au anunţat, recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu intenţionează să introducă absolut nicio restricţie în acest sezon estival. Este normal ca turiştii să se intereseze în privinţa acestui aspect, iar rezervările decurg, la ora actuală, în mod normal”, anunță Travel Planner.
Dacă vrei o vacanță ieftină, secretul cel mai mare constă în perioada aleasă
Se pare că începutul lunii august aduce și cele mai mari oferte pentru turiștii care vor să își petreacă sejurul din acest an pe litoralul vecinilor noștri bulgari. Din data de 5-6 august încep să apară ofertele greu de refuzat!
Pe măsură ce săptămânile trec, prețurile ajung să intre complet la apă. Așa se face că, în septembrie, prețul unei vacanțe pe litoralul bulgăresc poate fi chiar și redus la jumătate.
„Cea mai mare cerere şi cele mai mari preţuri pentru litoralul bulgăresc sunt la finalul lunii iulie – începutul lunii august. După 5-6 august există mai multă disponibilitate şi oferte mai bune. Travel Planner recomandă familiilor cu copii dar şi turiştilor afectaţi de inflaţie şi de creşterea generală a preţurilor, perioada 25 august – 4 septembrie pentru petrecerea concediilor.
După 5 septembrie turiştii pot găsi vacanţe cu până la jumătate din preţul unei vacanţe în plin sezon.
Numărul turiştilor germani a scăzut considerabil, lăsând un gol asupra gradului de ocupare pe litoralul bulgăresc. Tur-operatori germani au anulat multe curse charter, în special pentru nordul litoralului vecin (aeroportul Varna), din cauza contextului geopolitic actual. Gradul de ocupare nu a putut fi umplut mult de români, deoarece nici hotelierii bulgari nu pot scădea tarifele prea mult din cauza inflaţiei astfel încât să renteze”, mai menționează sursa citată.